"ZATVORIĆEMO LOKAL SVAKOME KO NE POŠTUJE MERE": Za doček pojačana kontrola, u Beograd stiže više od 100.000 ljudi

Novosti online

28. 12. 2021. u 15:53

PRIVODE se kraju poslednje pripreme za najluđu noć u godini, a mnogi su se odlučili da je provedu upravo u prestonici Srbije.

ЗАТВОРИЋЕМО ЛОКАЛ СВАКОМЕ КО НЕ ПОШТУЈЕ МЕРЕ: За дочек појачана контрола, у Београд стиже више од 100.000 људи

Foto: P.Milošević

Prema pojedinim procenama, u Beograd će ovih dana doputovati najmanje 100.000 ljudi, jer žele najluđu noć da provedu na platou ispred Skupštine gde je organizovan doček, ili u nekom od prestoničkih kafića i restorana.

Načelnik beogradske Komunalne milicije Ivan Divac apelovao je na sve da se ne zloupotrebi to što je Beograd "jedina prestonica u Evropi koja može da organizuje doček Nove godine", kao i da će se, kao i do sada, pratiti šta Krizni štab predlaže.

- Mi od 20 sati kontrolišemo kovid propusnice. Uočeno je da većina poseduje kovid sertifikate, tamo gde ih nema sankcionišu se, kao i ugostitelje gde je njihov propust, a kazne nisu male - napomenuo je Divac i dodao da se nada da će se svi pridržavati mera, ali da će ipak kontrolisati.

- Na terenu će biti oko 30 patrola Komunalne milicije. Šta ćemo zateći ne znam, ali znam da ćemo se ponašati u skladu sa merama koje važe. Nećemo ući u svaki lokal, ali ćemo kontrolisati veliku većinu. Tamo gde bude rigorozno kršenje mera ispraznićemo lokal, gde bude manje kršenje mera sankcionisaćemo pojedince - kaže Divac.

Dodaje da je komunalna milicija je krenula sa pojačanom kotrolom tržnih centara u septembru, kada su primetili da popuštaju mere.

- Tržni centri rade svaki dan. Zato smo tamo svaki dan, da bi ljudi kada vide komunalnog milicionera delovali preventivno - ističe Divac i napominje da je potrebno biti posebno prezan kada su u pitanju petarde.

- Vršimo edukaciju najmlađih, već više od mesec dana, o opasnostima od pirotehničkih sredstava. Pozivam sve da ih ne koristimo. Poseban problem je i zbog kućnih ljubimaca koji preživljavaju stravičan stres - rekao je Divac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)