VODA PLAVILA I NA LEVOJ OBALI DUNAVA: Opština obezbedila pumpe za Kotež, pomagali i vatrogasci

A. Z. K.

29. 12. 2021. u 06:53

OBILNE padavine izazvale su velike probleme i u naseljima na levoj obali Dunava, a ne samo u pojedinim delovima Batajnice.

ВОДА ПЛАВИЛА И НА ЛЕВОЈ ОБАЛИ ДУНАВА: Општина обезбедила пумпе за Котеж, помагали и ватрогасци

Foto Društvene mreže

Nekoliko dana bila je potopljena Mirovačka ulica u Kotežu, ali je opština obezbedila pumpe i cisternu kako bi voda bila ispumpana. Ovo nije bila jedina kritična tačka u ovom delu grada, pozivi su stizali sa velikog broja lokacija.

Potopljene ulice česta su slika u naseljima preko Pančevačkog mosta nakon kiše ili otapanja snega. Dok se ne izgradi kanalizacija, opština i građani moraće da se snalaze u ovakvim situacijama kada saobraćajnice postanu jezera.

Tokom vikenda započeto je ispumpavanje vode iz Miročke ulice u Kotežu, nakon što su popucale vodovodne cevi. Situacija je stavljena pod kontrolu u subotu uveče oko 23 sata. Par dana kasnije članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva nastavili su da ispumpavaju vodu, koja je pretila da prodre u kuće.

- Od 6. decembra javljali su nam se građani u vezi sa problemima potopljenih ulica - rekli su za "Novosti" u GO Palilula. - Zvali su nas žitelji Uzdinske ulice, Treće i Prve Sutjeske i Ravničarske. Dok ne bude izgrađena kanalizacija, ništa nam se ne nameće kao privremeno rešenje za ovakve situacije.

Na teren je izlazio i predsednik GO Palilula Miroslav Ivanović koji je razgovarao sa žiteljima ove ulice. Kako su "Novostima" rekli u opštini, rešenje će uslediti kasnije jer su za sada meštani bezbedni.

- Između Opštine i javnih preduzeća postoji dobra komunikacija i saradnja, a oni nam pomažu u skladu sa svojom nadležnostima. U ovom konkretnom slučaju pomoć smo imali i od Vatrogasne brigade koja je u okviru svojih raspoloživih snaga pomogla u crpljenju vode na pojedinim lokacijama - rekli su iz GO Palilula.

KRITIČNE TAČKE

NEDOSTATAK kanalizacije često pravi probleme u pojedinim palilulskim naseljima preko Dunava. Postoji nekoliko kritičnih tačaka koje su na "udaru" tokom obilnih padavina: Ulica Vase Pomorišca, Trstenička, Tenjska, Ravničarska, Bujanovačka i nekoliko ulica u Kotežu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)