ČETIRI ZGRADE ENERGETSKI EFIKASNE: Gradionačelnik potpisao ugovro sa direktorom EBRD

B.B.

23. 12. 2021. u 13:44

GRADONAČELNIK prof. dr Zoran Radojičić i Mateo Kolanđeli, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan i Kancelarije EBRD-a u Srbiji, potpisali su Ugovor o kreditu u vezi sa obezbeđivanjem dugoročnog finansiranja za uvođenje mera energetske efikasnosti u zgradama Hitne pomoći, Gradske biblioteke, Studentske poliklinike i Stacionara.

ЧЕТИРИ ЗГРАДЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНЕ: Градионачелник потписао уговро са директором ЕБРД

Skupština grada

Ovaj projekat je vredan 16 miliona evra, od čega je 11 miliona evra obezbeđeno iz bespovratnih sredstava Evropske unije, iz Instrumenta pretpristupne pomoći EU (IPA), a pet miliona evra Ugovorom o kreditu sa EBRD-om.

- Beograđani će na raspolaganju imati funkcionalnije objekte, naročito zgradu Hitne pomoći, koja će imati dodatnih 6.000 kvadrata - rekao je Radojičić. - Ništa manje nije važna ni činjenica da ćemo ovim projektom pokazati da smo sposobni da zajedno sa Evropskom unijom i ostalim partnerima, uz veliku pomoć Ministarstva za evropske integracije, realizujemo ovakve projekte. Ovo je konkretan doprinos boljoj energetskoj efikasnosti u Beogradu, a model koji će moći da bude implementiran u veći broj zgrada.
Događaju je prisustvovala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, sekretar za investicije Luka Petrović, direktorka Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd Snežana Radinović kao i ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)