DEČJA ZIMSKA ČAROLIJA I OVE GODINE: Glavni događaj sutra u Knez Mihailovoj ulici

Милица Шкорић
Milica Škorić

15. 12. 2021. u 16:35

DEČJI kulturni centar Beograda, u okviru manifestacija "Beogradska zima" i "Starogradska zima" osmislio je pravu zabavu za decu i njihove roditelje. 

ДЕЧЈА ЗИМСКА ЧАРОЛИЈА И ОВЕ ГОДИНЕ:  Главни догађај сутра у Кнез Михаиловој улици

Beoinfo

Pored koncerata, pozorišnih predstava, karnevala i kreativnih radionica, DKC je osmislio i novogodišnju pesmu za koju je snimljen muzički spot u izvođenju Zoe Kida i Dečjeg hora "Čarolija". Dečja zimska čarolija krenula je novogodišnjim karavanom, koji će do 21. januara obići sve beogradske opštine i prvi put će biti održano 25 koncerata i pozorišnih predstava deci van centra Beograda - u Obrenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Mladenovcu, Surčinu, Grockoj, Barajevu, Čukarici, Rakovici, Zvezdari, Voždovcu, Paliluli, Zemunu. Pored predstave Dečjeg kulturnog centra Beograda "Zbunjeni Deda Mraz", na repertoaru će biti i predstave pozorišta "Pinokio", dok će u muzičkom segmentu karavana učestvovati solisti Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Ivana Peters i Zoe Kida, uz pratnju školskih horova iz rubnih beogradskih opština u kojima se program održava.

Centralni događaji održaće se sutra u Knez Mihailovoj ulici i na Trgu republike - Novogodišnji karneval i Dečji novogodišnji koncert. Karnevalska novogodišnja povorka, u kojoj će učestvovati deca iz Predškolske ustanove "Dečji dani", "Unca, unca bend", Deda Mrazovi, artisti na štulama i žongleri, krenuće u 11.30 časova od Delijske česme i kretaće se do bine koja će biti postavljena kod fontane ispred Kulturnog centra Beograda. Tačno u podne počinje koncert na kojem će najpoznatije dečje hitove pevati glumci, dečji horovi i muzički izvođači - Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Ivana Peters, Sergej Ćetković, Svetislav Bule Goncić, Andrija Milošević, Predrag Vuković Peđolino, Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, Hor "Čarolija" i "Unca, unca bend".

Deda Mraz i vilenjaci začiniće ovaj novogodišnji spektakl pozivom deci Beograda da napišu pismo Deda Mrazu i ubace ga u specijalno napravljeno novogodišnje Deda Mrazovo sanduče, koje će biti postavljeno pored ukrašene velike jelke u Knez Mihailovoj. Mališani koji budu poslali Deda Mrazu pismo na ovaj način, mogu očekivati iznenađenje od beogradskog Deda Mraza. Poznate ličnosti i čelnici Grada okačiće svoje novogodišnje želje na specijalno dizajniranoj sceni.

Za male umetnike, Dečji kulturni centar Beograd osmislio je i kreativne radionice koje će se održavati u Muzeju primenjene umetnosti 26. i 30. decembra i 2, 8. i 15. januara. Deca će imati priliku da učestvuju u radionici oslikavanja novogodišnjih ukrasa od gline, porodičnoj radionici izrade novogodišnjih i božićnih čestitki i radionici izrade ukrasa za jelku od plastelina i testenina.

Sve detaljnije informacije o programima mogu se videti na sajtu www.dkcb.rs. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)