POKRETNA KANCELARIJA GORANA VESIĆA: Zamenik gradonačelnika obišao stanovnike u dva obrenovačka naselja

Tanjug

14. 11. 2021. u 16:27

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić posetio je danas građane Sublina i Trstenice kod Obrenovca, u okviru svoje Pokretne kancelarije, a sa kojima je razgovarao o problemima na lokalu, od onih krupnih koji se tiču vodovoda, kanalizacije i puteva, pa do manjih kao što su nabavka opreme za kulturno-umetnička društva.

ПОКРЕТНА КАНЦЕЛАРИЈА ГОРАНА ВЕСИЋА: Заменик градоначелника обишао становнике у два обреновачка насеља

Foto P. Mitić

Vesić je kazao da je cilj njegove Pokretne kancelarije da čuje probleme građana svih beogradskih opština i mesnih zajednica, dodajući da za neke najvažnije već zna, ali da su pođednako važni i oni koje administracija ne poznaje.


- Moja Pokretna kancelarija opet je u Obrenovcu, danas sam razgovarao sa građanima naselja Stubline i Trstenica. Ono što je za mene važno jeste da sa mojim saradnicima čujem šta ljudi misle i kakav problem imaju - rekao je Vesić.

Govoreći o mestu Stubline, Vesić je rekao da je u tom mestu mnogo toga urađeno, kao što su vodovod, fasada na školi, centralno grejanje za seoski kulturni dom, asfaltiran je put za Jadrane, urađeno oko kilometar nekategorisanih puteva.

Dodaje da uvek ima i drugih problema, a da su neke od njih građani izneli danas, kao što su rešavanje ulaza u vrtić "Zvončica", postavljanje semafora u centru sela, uređenje puta u Dubravi, uređenje atarskih puteva, jači MTS signal, postavljanje pleksiglasa na pijaci, kupovina opanaka za kulturno-umetnička društva.

- Oba KUD-a u mestu Stubline dobiće donaciju po 1.500 evra za nabavku opanaka za decu i za druge potrebe - rekao je Vesić.

Govoreći o mestu Trstenica, Vesić je kazao da su u tom mestu problemi veći, jer još uvek nemaju vodovod.

Dodao je da je u toku tender u Direkciji za građevinsko zemljište za dobijanje izvođača za izgradnju vodovoda u Trstenici, a da će radovi početi iduće godine.

- To je veoma važno i izgradnjom vodovoda u tom mestu do kraja sledeće godine svaka kuća na teritoriji Obrenovca imaće vodu - istakao je Vesić.

Kaže da je u Trstenici urađeno centralno grejanje za školu, put od Trstenice do Grabovca, a da je ostalo da se uradi centralni put do trafoa, kao i nekategorisani put za Jevtiće.

- I što se Trstenice tiče, mislim da imamo dobar plan šta možemo da uradimo za ljude kako bi od tog, ali i ostalih mesta napravili dobro mesto za život - kaže Vesić.

Zamenik gradonačelnika rekao je da je građane ova dva mesta obavestio i o projektu "Čista Srbija" u koji je uključena i opština Obrenovac, a koji podrazumeva da ova opština bude pokrivena kanalizacionom mrežom i postrojenjem za prečišćavanje otpanih voda.

Predsednik Mesne zajednice Stubline Petar Petrović izrazio je zadovoljstvo što je Pokretna kancelarija Gorana Vesića u tom mestu i što će građani moći da iznesu sve svoje probleme.

- Od kada sam u politici, mislim da niko iz Grada nije dolazio ovoliko puta i posvećivao se problemima građana, a to je dokaz da za Vesića Beograd nije samo krug dvojke ili centralni delovi, nego su to i prigradske opštine i mesne zajednice - rekao je Petrović.

Istakao je da je danas mnogo toga dogovoreno po pitanju infrastrukture, dodajući da će u narednom periodu biti urađeno mnogo puteva, da će Obrenovac biti deo projekta "Čista Srbija" i da će time dobiti kanalizaciju, da će sledeće godine biti završena vodovodna mreža...

BONUS VIDEO: HIT SNIMAK IZ BEOGRADA: Devojka zarobljena u ljuljašci, vatrogasci je oslobađali

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)