ODVOD NAJVAŽNIJI: Pokretna kancelarija Gorana Vesića stigla do sela u okolini Mladenovca

S. B. M.

17. 10. 2021. u 22:00

POKRETNA kancelarija zamenika gradonačelnika Gorana Vesića juče je obilazila sela u opštini Mladenovac - Međulužje, Senaju i Koraćicu.

ОДВОД НАЈВАЖНИЈИ: Покретна канцеларија Горана Весића стигла до села у околини Младеновца

Veliki broj građana želeo da razgovara sa Vesićem, Foto Beoinfo

Tom prilikom, Vesić je obišao i manastir Pavlovac. Nedostatak kanalizacije i dečjih igrališta bili su problemi o kojima se najviše govorilo.

Vesić je naglasio da je kanalizacija najveći i suštinski problem građana Međulužja.

- Pre nekoliko godina počeli smo sa izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda i pet kilometara kanalizacije. Za sedam do deset dana završava se ta prva faza od pet kilometara i druga kreće odmah. Do kraja godine ćemo imati novih 2,5 kilometara kanalizacije odnosno priključenih oko 400 domaćinstava i počeće da radi postrojenje za preradu otpadnih voda - rekao je Vesić.

Najavio je da će već u januaru biti raspisan tender za projektovanje i izvođenje treće faze, koja obuhvata 600 kuća. Tako će do kraja sledeće godine, prema njegovim rečima, svaka kuća imati kanalizaciju i svoje postrojenje za preradu otpadnih voda, što je standard u Evropi. Međulužje će, tvrdi, biti jedno od prvih mesta u Beogradu koje će imati na taj način uređenu kanalizaciju. Dodao je i da će se ovde izgraditi jedno dečje igralište poput onog koje se nalazi u Beogradu na vodi.

Foto Beoinfo

U Koraćici, najveće pitanje ticalo se vodosnabdevanja.

- Radimo regionalni vodovod Makiš-Mladenovac, trenutno završavamo sela u opštini Grocka i ulazimo na teritoriju Sopota i Mladenovca. Kada sagradimo krak ka Kosmaju, Koraćica će biti snabdevena. Raspisan je tender za obnovu mesne zajednice i ambulante, i planu je asfaltiranje osam ulica, popravka javne rasvete u tri ulice, a biće obnovljena i ograda oko škole - naveo je Vesić.

Senaji bunari

MEŠTANIMA Senaje obećano je da će početi do kraja decembra kopanje bunara za bolje vodosnabdevanje.

- Rekao sam lokalnom komunalnom preduzeću da ljudima podele kante za đubre, jer mi nije jasno zašto to do sada nije urađeno. Obećao sam da ćemo urediti jedno dečje igralište i da ćemo da uredimo školu - naveo je Vesić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)