TRADICIJA OD JEDNOG VEKA: U Medicinskoj školi na Zvezdari diplomu steklo više od 50.000 đaka

B.B.

01. 11. 2021. u 13:47

GRADONAČELNIK prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Medicinsku školu na Zvezdari, povodom obeležavanja sto godina od osnivanja ove srednje škole.On je naveo da je Beograd ponosan na jubilej škole u kojoj je do sada maturiralo 50.000 đaka, ističući da bi trebalo da postane ustanova od nacionalnog značaja.

ТРАДИЦИЈА ОД ЈЕДНОГ ВЕКА: У Медицинској школи на Звездари диплому стекло више од 50.000 ђака

skupština grada

- Oni su dalje obrazovanje usmerili u različitim pravcima, od studiranja medicine, do poslova medicinskih i rendgen tehničara, laboranata, farmaceuta, sanitarnih inspektora. U ovom važnom trenutku pandemije vidimo koliko su to važne oblasti medicine - rekao je gradonačelnik. - Iz godine u godinu, škola je išla linijom razvoja, povećavao se broj i učenika i nastavnika, i izrasla u najveću medicinsku obrazovnu ustanovu u zemlji, koju trenutno pohađa oko 1.600 učenika.

Radojičić je naglasio da je 24 učenika i osam nastavnika od januara do maja volontiralo na vakcinalnom punktu na Sajmu, sedam dana u nedelji.

Direktorka Snežana Milanović ukazala je da, na početku školske godine, stigne više od 60 molbi za dodatan prijem dece. Ona je dodala da je velika tražnja i za prekvalifikaciju u obrazovne profile ove školske ustanove, upravo zbog toga što se lako nalazi posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!