RADNICI MENJAJU KOCKE: Počeli radovi na obnovi platoa ispred Skupštine

J.D.

20. 10. 2021. u 16:18

RADOVI na obnovi plato ispred Narodne skupštine koji će biti potpuno rekonstruisan počeli su pre nekoliko dana.

РАДНИЦИ МЕЊАЈУ КОЦКЕ: Почели радови на обнови платоа испред Скупштине

Foto: Zoran Jovanovic

Tokom radova biće zamenjene sve polomljene kamene ploče, zasađeno novo zelenilo ali i postavljena nova rasveta. Planirano je da radovi traju oko četiri meseca.

- Desna strana u odnosu na Skupštinu naredne godine biće potpuno rekonstruisana jer se gradi podzemna javna garaža, a iznad nje će biti park - objasnio je Marko Stojčić, gradski urbanista. - Levi deo ka Takovskoj ulici će biti rekonstruisan već sada, u smislu parkovskog prostora. Tako ćemo ceo blok imati potpuno uređen, ali u starom arhitektonskom izgledu.

Kako je čitav ovaj prstor pod zaštitom kulturnog nasleđa, Zavod za zaštitu spomenika kulture koji je vrlo detaljno analizirao ovu površinu i njihov zahtev je bio da se sačuva kamen koji je prvobitno i postavljen, dok će polomljene ploče biće zamenjene istim takvim kamenom, samo novim. Tokom sledeće faze radova koja će početi naredne godine biće rekonstruisana ulica koja ide ka predsedništvu, odnosno ka Starom dvoru, a biće završeni i radovi na potpunoj rekonstrukciji Trga Nikole Pašića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!