OTVOREN SKVER MILENE I GAGE: Novo mesto susreta na Vračaru

J.D.

04. 10. 2021. u 21:20

UZ zvuke melodija iz čuvene emisije "Obraz uz obraz" večeras je i zvanično otvoren skver posvećen čuvenom glumačkom paru Mileni Dravić i Draganu Nikoliću.

ОТВОРЕН СКВЕР МИЛЕНЕ И ГАГЕ: Ново место сусрета на Врачару

Foto: Milena Anđela

Vračarci su dobili novo mesto susreta na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, a mnogobrojni građani okupili su se večeras, upravo na ovom mestu i uživali u dobro poznatim taktovima koje je izvodio simfonijski orkestar Radio televizije Srbije.

Odjekivale su Vračarom dobro poznate melodije iz filma "Nacionalna klasa", "Otpisanih"... dok su se na video-bimu smenjivali kadrovi iz čuvene emisije u kojoj su domaćini bili upravo Milena i Gaga.

- Ovo je buduća scena za različita kulturna dešavanja, književne večeri i koncerti koji će se odvijati upravo na ovom prostoru, a i pokazatelj kako možemo da uređujemo nove prostore kako bi Beograd posato moderan grad - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Sa druge strane, ovo je prilika da se sećamo divnih ljudi koji su stvarali našu kulturu i društvo a Milena Dravić I Dragan Nikolić, to svakako jesu.

Uređeni prostor svakako će biti novo mesto susreta Vračaraca, koji su se i sinoć okupili u velikom broj na svečanom otvaranju. Takođe, rekonstrukcija skvera završena je dve sedmice pre planiranog roka, a Grad je za ove radove izdvojio 42 miliona dinara. Planirano je da na ovom prostoru bude zasađeno šest novih stabala, dok su postojeća sačuvana. Na uređenoj pjaceti se nalazi i osam parking-mesta za bicikle. Uz pet klupa za sedenje i odmor, postavljeno je i deset stubova javne rasvete i pet đubrijera.

Takođe, deo Mileševske ulice koji se spaja sa ulicom Cara Nikolaja od sada je potpuno zatvoren za saobraćaj, jer je ovaj deo stopljen u novi trg. Za prolaz automobila koristi se sada parče saobraćajnice Radivoja Koraća, koje je dodatno prošireno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove