PRIJAVE RODITELJA OD SUTRA: Do 30. septembra se podnose zahtevi za refundaciju troškova osnovnih kompleta za prva dva razreda

B.B.

19. 08. 2021. u 14:58

RODITELjI učenika prvog i drugog razreda od sutra do 30. septembra mogu da se prijave Fondaciji za mlade talente Beograda za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od oko 6.000 dinara, koliko u proseku košta osnovni komplet udžbenika. Iako su mnoge škole već završile nabavku udžbenika, a roditelji pri kraju otplate knjiga, i njima će biti uplaćen novac u iznosu cena udžbenika srpski jezik, matematika, svet oko nas i strani jezik.

ПРИЈАВЕ РОДИТЕЉА ОД СУТРА: До 30. септембра се подносе захтеви за рефундацију трошкова основних комплета за прва два разреда

Novosti

Prema rečima Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika, na sajtu Grada i Fondacije za mlade talente postoji formular za onlajn prijavljivanje, a moći će da se prijave i ličnim dolaskom.

- Nećemo čekati da se završi konkurs, već kako ko bude ispunjavao uslove, novac će biti uplaćivan u roku od nekoliko dana - istakao je Vesić. - Potrebna je potvrda iz škole da je dete upisano u prvi ili drugi razred, uz napomenu da ne koristi besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete, očitana lična karta, kopija platne kartice na kojoj se vidi broj žiro računa.

Refundaciju troškova za kupovinu udžbenika dobiće 34.000 roditelja. Takođe, od 1. septembra počinje podela tableta za 67.592 učenika trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda, sa besplatnim internetom, kao i digitalnih udžbenika. Za škole je danas bio poslednji dan za dostavu spiskova učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista