NOĆNA SMENA RADI U SAVE MAŠKOVIĆA: Putari u dve smene na Voždovcu, zadati rokovi moraju da se ispoštuju

A. Z. K.

17. 08. 2021. u 06:47

PUTARI rade u dve smene na rekonstrukciji Ulice Save Maškovića na Trošarini, kako bi bio ispoštovan zadati rok 23. avgust.

НОЋНА СМЕНА РАДИ У САВЕ МАШКОВИЋА: Путари у две смене на Вождовцу, задати рокови морају да се испоштују

Foto M. Anđela

Noćne smene uvedene su pre nekoliko dana, a prema rečima radnika optimistični su da će sve biti cakum-pakum do zadatog datuma.

Reporteri "Novosti" obišli su sinoć radnike u večernjoj smeni. Na terenu ih je bilo oko dvadeset. Kako su rekli, bude ih i više.

- Radimo noću, možda ne deluje da nas ima, ali tu su i vozači kamiona, pa kada se skupimo bude nas oko trideset, a nekad i više - ispričao je jedan od radnika. - Planirano je postavljanje asfalta, a rupe i pesak koga ima do kružnog toka neće biti problem. Radimo i verujem da ćemo uspeti da ispoštujemo rokove.

Ulica Save Maškovića još je raskopana na raskrsnici sa Bulevarom oslobođenja. Kako su nam ispričali prolaznici na ovoj deonici u toku dana stvaraju se saobraćajne gužve, ali mnogi koriste alternativne deonice. Radovi na ovoj deonici započeli su 19. jula, a od tada je saobraćaj preusmeren, a autobusi javnog gradskog prevoza voze izmenjenim trasama.

Putari su prvo u decembru započeli kopanje, ali je sve ubrzo stalo zbog vremenskih uslova. Saobraćaj je prošlog meseca pušten kroz Crnotravsku ulicu, a potom su se putari premestili u Save Maškovića. Rok koji je dat da svi radovi na ovim saobraćajnicama budu završeni je 1. septembar.

DEONICA Posao je započet 19. jula, Foto M. Anđela

Rekonstrukcijom i proširenjem Crnotravske i Ulice Save Maškovića nastavlja se izgradnja u etapama unutrašnje obilaznice kroz Beograd. Ona će bulevarima sa četiri trake povezati Most na Adi i budući most na Adi Huji. Na ovoj obilaznici već se radi Bulevar patrijarha Pavla, koji će se na proleće 2022. godine povezati sa Mostom na Adi.

Podsećamo, za proširenje je zadužena kompanija "RAS inženjering", koja je dala najpovoljniju ponudu na tenderu, u iznosu od 437 miliona dinara. Poslove na uređenju ovih saobraćajnica naručila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju.

NOVI BULEVARI I KRUŽNI TOK

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić oglasio se na svojoj fejsbuk-stranici povodom radova u Save Maškovića.

- Radnici JKP "Beograd put" non-stop, kako bi novi bulevari Save Maškovića i Crnotravska sa četiri trake i kružni tok na Banjici bili završeni do 23. avgusta. Tako se radi za Beograd - napisao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!