VODI NE TREBA FILTER: Lažni radnici "Vodovoda" građanima nude aparate za prečišćavanje tečnosti

S. V.

31. 07. 2021. u 10:47

NEPOZNATE osobe su se proteklih dana, na nekoliko lokacija u Beogradu, lažno predstavljale kao radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", nudeći sugrađanima aparate za filtraciju.

ВОДИ НЕ ТРЕБА ФИЛТЕР: Лажни радници Водовода грађанима нуде апарате за пречишћавање течности

Foto D. Dozet

Iz ovog preduzeća upozoravaju sugrađane da voda iz prestoničkih cevi ne treba dodatno da se filtritra jer je dobrog kvaliteta, te da ovi trgovci nisu njihovi radnici.

Lažni radnici "Vodovoda" pozivali su sugrađane da u zakazanim terminima budu kod kuće, kako bi im oni predstavili aparate za filtraciju koja je, rekli su, "neophodna da bi voda bila dobrog kvaliteta".

- Ukoliko postoji potreba da se vanredno izvrši kontrola kvaliteta vode na pojedinim lokacijama, naši radnici su u obavezi da prilikom svakog takvog dolaska kod naših potrošača pokažu službenu legitimaciju - ističu u "Beogradskom vodovodu".

- Služba sanitarne kontrole vode u više navrata je utvrdila da je voda, tretirana aparatima za filtraciju, nedopustivo demineralizovana. Takva voda, sa veoma niskom provodljivošću i promenjenim svojstvima, ne može neograničeno da se konzumira za piće.

Voda koja se distribuira iz gradskog vodovoda je bezbedna, dobrog mineralnog sastava i može da se konzumira neograničeno za piće, spremanje hrane i održavanje higijene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)