UPOZORENJE ZA GRAĐANE! Lažni radnici "Vodovoda" prodaju aparate za filtraciju

S.V.

29. 07. 2021. u 16:12

NEPOZNATE osobe, lažno se predstavljajući kao radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" , prodavali su aparate za filtriranje vode sugrađanima u nekoliko prestoničkih naselja. Iz ovog komunalnog preduzeća upozoravaju sugrađane da trgovci nisu njihovi radnici, te da je voda iz prestoničkih česmi dobrog kvaliteta i nije potrebna dodatna filtracija.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Лажни радници Водовода продају апарате за филтрацију

Foto Ž. Knežević

- Sugrađani su pozivani da u zakazanom terminu budu u svojim domaćinstava kako bi im oni predstavili aparate za filtraciju vode koja je, kako kažu, neophodna kako bi voda bila dobrog kvaliteta - kažu u "Beogradskom vodovodu". - Ukoliko postoji potreba da se vanredno izvrši kontrola kvaliteta vode na pojedinim lokacijama, naši radnici su u obavezi da se legitimišu prilikom svakog takvog dolaska kod naših potrošača pokazivanjem službene legitimacije.

Način uzorkovanja pijaće vode, kao i njena analiza, propisani strogim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće i direktivama Evropske unije, odnosno Svetske zdravstvene organizacije, objašnjavaju nadležni.

- Služba sanitarne kontrole vode u više navrata je utvrdila da je voda, tretirana aparatima za filtraciju, nedopustivo demineralizovana. Takva voda, sa veoma niskom provodljivošću i promenjenim svojstvima, ne može neograničeno da se konzumira za piće.

Voda koja se distribuira iz gradskog vodovoda je bezbedna, optimalnog mineralnog sastava i može da se konzumira neograničeno za piće, spremanje hrane i održavanje higijene. Na ispitivanju njenog kvaliteta konstantno rade stručni timovi Beogradskog vodovoda i Gradskog zavoda za javno zdravlje, koji na godišnjem nivou analiziraju preko 20.000 uzoraka „česmovače".

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" potrošačima poručuje da nema potrebe za dodatnim filtriranjem vode za piće koja je u potpunosti ispravna i standardno dobrog kvaliteta. Osim što nema zdravstvenih i tehnoloških opravdanja za naknadnim filtriranjem, građanima to predstavlja i nepotreban trošak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)