BLOKADA ULAZA U MLADENOVAC: Građani večeras izašli na ulice zbog vode, Glišić tvrdi - Skoro svi su danas imali vodu

A. V. V.

27. 06. 2021. u 21:16

GRUPA građana Mladenovca večeras je posle 18 časova blokirala glavnu raskrsnicu u Drapšinu na ulazu u Mladenovac, tražeći hitan sastanak sa nadležnima iz Grada Beograda i GO Mladenovac.

БЛОКАДА УЛАЗА У МЛАДЕНОВАЦ: Грађани вечерас изашли на улице због воде, Глишић тврди - Скоро сви су данас имали воду

Foto: Instagram/moj_beo_grad

Među njihovim zahtevima je, osim trajne normalizacije, obezbeđenje "50+" cisterni dnevno iz Beograda koje bi dopunjavale vodovodni sistem mesta. Zbog ovog okupljanja stvorile su se ogromne gužve.

Muke stanovnika Mladenovca sa vodosnabdevanjem nastavile su se minulog petka kada je usled nepovoljnih vremenskih prilika izgorela trafostanica zbog čega je bilo obustavljeno napajanje bunara. Kvar su radnici "Elektrodistribucije Srbije" uspeli da otklone tek u subotu uveče, ali su građani ove lokalne samouprave bili revoltirani zbog još jednog isključenja vode u istoj sedmici.

Kako je za "Novosti" istakao predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić,  danas je 80, 90 posto Mladenovca imalo vodu.

- Zbog nevremena koje je bilo u petak izgorela je jedna trafostanica - kaže Glišić za naš list. Zaposledni iz "Elektrodistriucije Srbije" su u subotu oko 18.00 časova konačno uspeli da poprave kvar i mi smo aktivirali naše bunare. Od ponoći su svi građani ponovo bili snabdeveni vodom.

Podsetimo, sredinom nedelje, situacija sa vodosnabdevanjem pogoršala se u Mladenovcu kada je, bez prethodne najave i obaveštenja JKP "Mladenovac" sa električne mreže isključeno pet reni bunara. Time je proizvodnja dragocene tečnosti bila smanjena za 25 litara po sekundi. Posle dva teška dana, Mladenovački štab za vanredne situacije saopštio je da je stanje sa vodosnabdevanjem bolje.


TEMPERATURE OSUŠILE ČESME

TROPSKE temperature koje su okovale prestonicu prethodne sedmice osušile su česme u prigradskim delovima Beograda, koji i inače kubure sa vodosnabdevanjem. Pojednini delovi Barajeva, Lazarevca, Mladenovca, Grocke i Sopota nisu imali vodu, a neki i po dva dana uzastopno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri