APEL GRAĐANIMA KIKINDE: Štedite vodu i ne zalivajte bašte i travnjake!

R.Š.

25. 06. 2021. u 12:11

NESNOSNA letnja vrelina donela je veliku potrošnju vode u Kikindi, pa je u večernjim satima smanjen pritisak u vodovodnoj mreži.

АПЕЛ ГРАЂАНИМА КИКИНДЕ: Штедите воду и не заливајте баште и травњаке!

Foto: R.Š.

Zbog toga je JP “Kikinda” uputilo apel građanima da racionalno troše vodu iz javne vodovodne mreže, kako bi svi korisnici imali dovoljno vode i u u gradu i okolnim selima.

- Posledice neracionalne potrošnje se naročito osete u „špicu“, između 17 i 22 sata, kada je potrošnja najveća. Tada najčešće dolazi do pada pritiska vode u stambenim zgradama, pa apelujemo na sve sugrađane da racionalno i namenski troše vodu iz javnog vodovoda id a ne zalivaju travnjake i bašte, da vodom za piće ne polivaju trotoare i druge betonske površine. Da ne pune bazena u vreme najveće potrošnje id a smanje potrošnju za pranje motornih vozila. Ovakve aktivnosti trebalo bi da se obavljaju, po mogućnosti, u ranijim jutarnjim satima – navodi s eu saopštenju JP “Kikinda”.

Ovakva situacija ponavlja se svake godine, uoči i tokom letnje sezone, kada je potrošnja vode veća od prosečne. U JP “Kikinda” žele da omoguće svim potrošačima dovoljno vode, kao i da očuvaju sistem vodosnabdevanja kako bi se obezbedio dovoljan pritisak tokom čitavog dana.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina