VESIĆ: U Beogradu revakcinisano više od 50 odsto građana

mm/jm

23. 06. 2021. u 11:11

U BEOGRADU je obe doze vakcine protiv virusa korona primilio više od 50 odsto punoletnih građana, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naveo da se očekuje da će u toku dana broj revakcinisanih na teritoriji Beograda dostići više od 700.000.

ВЕСИЋ: У Београду ревакцинисано више од 50 одсто грађана

Foto Tanjug

Vesić je kazao da ti podaci pokazuju da je grad Beograd ozbiljno pristupio imunizaciji i da su se građani i građanke odazvali pozivu da se vakcinišu.

- Zaključno sa jučerašnjim danom na teritoriji grada Beograda revakcinisano je više od 50 odsto punoletnih građana. Naš cilj je bio da se do kraja juna vakciniše 750.000, a revakciniše 700.000 punoletnih građana, a mi ćemo i ranije postići taj rezultat - rekao je Vesić novinarima u Zemunu gde je obišao renovirano dečije igralište.

On je naveo da je u Beogradu vakcinisano oko 730.000 punoletnih građana što je, kako kaže, skoro 52,5 odsto imunizovanih i izrazio očekivanje da će do kraja juna prvu dozu vakcine primiti još 20.000 građana i da će se dostići cilj da u prestonici bude vakcinisano 750.000 građana.

Vesić je zahvalio građanima i građankama Beograda koji su se odazvali pozivu na vakcinaciju i istakao da su se pokazali najodgovornijim u Srbiji.

- Pokazali smo da može da se organizuje vakcinacija, iako je to teže u Beogradu nego u drugim delovima zemlje, bili smo inventivni, jedini smo imali punktove u tržnim centrima, autobus za vakcinaciju... - rekao je Vesić.

Naglasio je da su sve opštine dale ogroman doprinos u organizaciji imunizacije protiv kovida-19 i da se Beograd, kako kaže, izborio za normalan život i zaštio od eventualnog novog talasa epidemije na jesen.

- Što je više vakcinisanih, naš imuni štit će biti bolji i neće se ponavljati situacije koje smo imali prošle godine - naveo je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)