ROK DO 1. AVGUSTA ILI SLEDE KAZNE: Gak nezadovoljan kako napreduju radovi na rekonstrukciji Zemunske gimnazije

B.B.

15. 06. 2021. u 17:42

AKO do 1. avgusta ne budu završeni radovi u Zemunskoj gimnaziji, kako je obećao izvođač radova prilikom jučeraššnje posete Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, firma će snositi sve zakonom predviđene sankcije. Ekipa "Novosti" posetila je gradilište sa sekretarom, koji je bio vidno nezadovoljan dinamikom, a pre svega brojem prisutnih radnika. On je izrazio sumnju da će dato obećanje biti i ispunjeno

РОК ДО 1. АВГУСТА ИЛИ СЛЕДЕ КАЗНЕ: Гак незадовољан како напредују радови на реконструкцији Земунске гимназије

Foto: N. Skenderija

Prema rečima Gaka, izvođač je čvrsto obećao da će 1. avgusta škola biti spremna za unošenje nameštaja i opremanje, kako bi sve bilo završeno do 1. septembra i početka nove školske godine.

- Iz onog što sam video, moram da kažem da nisam zadovoljan i imam određenu dozu sumnje da će to biti tako - kaže Gak. - Bilo je problema na objektu, dosta toga smo i u hodu otklonili i rešili. Svi aneksi ugovora su potpisani. Ne postoji nijedan razlog da na ovom gradilištu u svakom momentu ne bude minimum 100 radnika.

Gak je poručio da investitori moraju da shvate da, ko hoće da radi u sistemu obrazovanja i za potrebe određenih institucija, nema pravo ni na kakvo kašnjenje. Naša ekipa je na gradilištu od oko 6.500 metara kvadratanih, zatekla tek 30-tak radnika.

- Svi objektivni problemi su otklonjeni, potpisana su dva aneksa ugovora, spreman je i treći. Tempo rada mora da se ubrza, ako treba da se radi i u tri smene. Škola mora biti spremna da primi đake 1. septembra - kategoričan je bio Gak. -Deca Zemunske gimanzije su prethodnih godinu i po dana boravila u drugim školama i željno čekaju da se vrate u svoju školu. Prvi avgust je rok do kojeg ćemo tolerisati, ne može preko toga. Treba vremena da opremimo školu, očistimo. Verujem da će se firma uozbiljiti i da će u svakom momentu, od sutra biti više od sto ljudi na gradilištu.

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji Zemunske gimanzije počeli su 17. februara prošle godine. Rok za završetak je bio godinu dana. Zbog objektivnih okolonosti, nastalih tokom izvođenja, produžen je. Ovo će biti najmodernije opremljena škola u Srbiji. Rekonstrukcija će koštati oko 400 miliona dinara.

- Grad je odborio 55 miliona za opremanje Zemunske gimanzije - navodi Gak. - Biće promenjen celokupan nameštaj, opremljeni svi kabineti, u učionicama će biti najsavramenij interaktivne table, kako bi đaci imali najbolje uslove za školovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri