PAPIRI SU LEGALNI, KOMŠILUK SE BUNI: Gradnja u Milutina Milankovića po zakonu, ali nehumana po okolinu

Š. Marović

08. 06. 2021. u 07:52

GRADSKA građevinska inspekcija ustanovila je da investitor u Bloku 37 poseduje građevinsku dozvolu.

ПАПИРИ СУ ЛЕГАЛНИ,  КОМШИЛУК СЕ БУНИ: Градња у Милутина Миланковића по закону, али нехумана по околину

Foto D. Milovanović

Stanari ovog dela grada u nedelju veče organizovali su protest kojim traže da se umesto objekta od osam spratova uradi parkić za mališane.

Reporteri "Novosti" uverili su se juče da radovi na uglu Tošinog bunara i Bulevara Milutina Milankovića napreduju, pošto je u toku raščišćavanje terena. Bageri neumoljivo kopaju mesto gde će se nalaziti podzemna garaža, a prisutan je i veliki broj radnika.

Kako za naš list kaže glavni gradski urbanista Marko Stojčić, po GUP-u iz 2009. godine ovde je dozvoljena gradnja višespratnih objekata.

- Prema Generalnom urbanističkom planu koji je donet 2003. godine, a izmenjen 2009, na ovoj lokaciji omogućena je gradnja stambeno-poslovnih kvadrata - ističe Stojčić.

- Plan koji smo mi doneli 2016. pokazuje prenamenu ovog prostora, ali je vlasnik placa iskoristio pravo koje mu daje zakon i iskoristio stari GUP, po kome je, naravno, dobio mnogo više.

Foto D. Milovanović

I zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je juče da će inspekcija proveriti da li investitor ima svu potrebnu dokumentaciju.

- Na društvenim mrežama video sam da se pokušava politizacija protesta građana i to od onih koji su bili na vlasti te 2009. godine kada je dozvoljena izgradnja - kaže Vesić.

- Razumem zabrinutost žitelja ovog dela grada. Čim sam video vest o protestu, pribavio sam podatke o toj lokaciji. Moj utisak je da je višespratnica koju žele da izgrade isuviše velika, sa prevelikom spratnošću i da je u najmanju ruku neprimereno napraviti zgradu tako kako je zamišljeno, sa tim razmakom u odnosu na susedne objekte.

GRAD IZDA O DOZVOLU

SEKRETARIJAT za urbanizam i građevinske poslove izdao je građevinsku dozvolu za gradnju objekta, kao i potvrdu o prijavi radova. Tada je kao rok za njihov početak predviđen 29. oktobar 2018., a završetak25. mart 2022. godine. U toku je provera tehničke dokumentacije i postupak inspekcijskog nadzora, posle kog će se znati više detalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina