NA PIJACAMA BOGATA PONUDA JEDNOGODIŠNJIH CVETNIH SADNICA: Evo koje cveće se najviše kupuje

J.D.

04. 06. 2021. u 15:50

OSIM bogate ponude jagoda, trešanja i povrća tezge na prestoničkim pijacama pune su cvetnih sadnica sezonskog cveća. Među sarenim bojama svakako se izdvajaju jarke boje cvetnih sadnica muškatli, petunija, lepog jove, dana i noći...

НА ПИЈАЦАМА БОГАТА ПОНУДА ЈЕДНОГОДИШЊИХ ЦВЕТНИХ САДНИЦА: Ево које цвеће се највише купује

Privatna arhiva

Cena su raznolike: od 50 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za malu sadnicu cveća dan i noć ili petunije, do 350 dinara za viseće muškatle. Sadnice karanfila su po 200 dinara, puzave petunije po 350, a sadnice ruža i do 1.000 dinara. Kupci se ipak najviše odlučuju za jednogodišnje sadnice begonija koja se prodaju po 40 dinara i cvetaju tokom celog leta. Sadnica koprivice je 70 dinara, dok je čuvarkuća 100, a žuti neven 50 dinara.

- Ovo je uglavnom preiod godine kada ljudi sređuju dvorišta i terase i sade novo cveće - ističe Mirjana S., koja je iz svog plastenika iz Smedereva na pijacu donosi sadnice raznovrsnog cveća. - U ponudi su sve jednogodišnje sadnice koje precvetaju sa dolaskom jeseni i hladnog vremena, jednio sadnica muškatle može da prezimi i procveta i naredne godine.

U ponudi su i buketi lala i kala po 500 dinara, veza narcisa je 150, a zumbula 200 dinara. Jedna lala je 150 dinara, a veza od 5 može da se nađe i za 600 dinara. Buket popularnog "turskog karanfila" je 300, a ruža 500.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna