Pet najskupljih turističkih aranžmana

A. Mikata

01. 09. 2018. u 15:52

Пет најскупљих туристичких аранжмана
Počela prodaja kabina za najskuplje krstarenje oko sveta, koje košta od 60.000 evra po osobi

1. Krstarenje oko sveta

Četiri meseca će živeti na brodu turisti koji odluče da krenu na epsko krstarenje oko sveta po svim okeanima kroz 30 zemalja sveta, a imaju i 60.000 evra da to plate.

Krstarenje počinje 5. januara 2021. godine, ali uplate uveliko stižu i većina zainteresovanih putnika su - penzioneri. Ovi turisti krstariće na brodu “Seven siz mariner” koji se ove godine renovira i, umesto hiljade soba, imaće samo 350 apartmana. Putnici će uživati i u bazenima, spa centru, jesti u sedam restorana, piti piće u nekoliko barova i laundžova, a mogu i da čitaju knjige u bogato opremljenoj biblioteci.

Tokom 117 dana putovanja putnici će videti šest kontinenata, ali i stvarno ekskluzivna mesta poput Uskršnjih ostrva, australijskog koralnog grebena, a proći će i kroz Panamski i Suecki kanal. Razlog zašto se ljudi odlučuju na ovaj put oko sveta je obilazak 56 Uneskovih zaštićenih mesta kao što su Angkor Vat u Kambodži i Maču Pikču u Peruu, ali i ružičasti grad Petra i pustinja Vadi Rum u Jordanu, viktorijanska železnička stanica u Mumbaju, Akra u Izraelu... Putnici će moći da u Hurgadi napuste brod i odu do Luksora i Kaira, pa se ponovo vrate u svoj apartman.

Cena od 60.000 evra je visoka, ali uključuje i ekskurzije u 61 luci, besplatnu avio-kartu za biznis klasu, besplatan internet i piće, ali i pranje garderobe.


2. Kalala ostrvo u Karibima

Ovo nije najskuplje putovanje na svetu, jer milion dolara košta sedam dana odmora na Kalala ostrvu u Karibima u luksuznoj vili za deset osoba. Dakle, aranžman podrazumeva “sve uključeno” (neograničena količina šampanjca i kavijara, vatromet i potraga za blagom sa zlatnim polugama vrednim 150.000 dolara), prevoz privatnim avionom, privatna peščana plaža i holivudski snimatelj koji će, na kraju, napraviti film.


PROČITAJTE JOŠ - Majorka - egzotični "latino" raj u Evropi


3. Voz “Zlatni orao”

Najekskluzivnija putovanja obično nemaju cenu, a nezaboravan doživljaj nudi voz “Zlatni orao” koji putuje Transsibirskom železnicom. Ovo romantično dvonedeljno putovanje košta od 30.000 evra, a putnici imaju sav mogući glamur na ruski način: luksuznu kabinu sa ličnim batlerom i pijanistom!


4. Bela pustinja Antarktika

Beskrajno nebo i bezbroj zvezda koje svetlucaju - noć u Beloj pustinji Antarktika košta 190.000 evra! Do luksuznog šatora se stiže privatnim avionom iz Kejptauna. Turisti na Antarktiku borave kratko: osam sati mogu da šetaju, slikaju se sa pingvinima i uživaju, sledi ekskluzivna večera sa šampanjcem i udoban dušek sa toplim pokrivačem.

5. Maharadžin paviljon u Džajpuru

Indija je sinonim za raskoš, a za 13.000 evra na noć za dve osobe Maharadžin paviljon u Džajpuru nudi nezamisliv glamur! Odmor u mramoru, zlatu, kristalima i terasi sa đakuzijem iz kojeg se pruža panoramski pogled.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije