ZAHVALjUJUĆI očuvanoj prirodi i čistoj i zdravoj sredini, Ivanjica je već vekovima poznata vazdušna banja.

Do Ivanjice se može stići na dva načina: iz Čačka, preko Guče, i iz Užica, preko Požege. Kroz Ivanjicu protiče reka Moravica, a na području opštine nalazi se nekoliko izvora mineralne vode, kao i golijska jezera Tičar i "Nebeska suza", zbog svoje lepote poznata i kao "gorske oči". Varošica je smeštena u dolini okruženoj planinama Golijom, Javorom, Mučnjom i Čemernicom, čiji vrhovi paraju nebo.

Nadmorska visina od 1.000 metara na kojoj se nalazi selo Katići savršena je za potpuno okrepljenje organizma. Blizina planine Mučanj visine 1.500 metara, guste borove šume, izvora "Savine vode" (za koji se veruje da je lekovit), kao i obližnjih prirodnih i kulturnih lokaliteta, čine Katiće izuzetno zanimljivim i sve posećenijim mestom.

Katići su poznati po brižljivo uređenim dvorištima i kamenu iz obližnjeg kamenoloma, izuzetnog kvaliteta i izdržljivosti, kojim su i pre 200 godina pokrivane kuće. Selo Katići i okolina predstavljaju predeo izvanredne lepote za koji mnogi tvrde da je, zahvaljujući očuvanoj prirodi, pitkim izvorima i čistom vazduhu, najlepši u Srbiji.

Porodični turistički objekat "Obradović", koji se uspešno bavi seoskim turizmom tri decenije, nalazi se u srcu sela Katići.

Smeštajni kapacitet kategorizovan je sa četiri "zvezdice", sobe su komforne i s centralnim grejanjem, a dnevni boravak ima kamin i biblioteku. U okviru lepo uređenog dvorišta, bogatog cvećem i zelenilom, nalazi se letnja bašta idealna za bezbrižnu igru dece.

INFO * Ivanjica je od Beograda udaljena 224 km * Selo Katići udaljeni su od Ivanjice 22 km * Katići su nagrađeni "Turističkim cvetom" * Gosti mogu da se prevezu vozićem do Mučnja * Organizuju se šetnje do izvora Grabovice, sakupljanje plodova i radionice starih zanata * U ponudi je i jahanje kroz šumu * Moguće je splavariti Limom, ploviti Zlatarskim i Radoinjskim jezerom i kanjonom reke Uvac

Obeleženom "stazom zdravlja", kroz gustu borovu šumu, neposredno iznad ovog pansiona, stiže se do planinskih brvnara luksuznog stila.

Gosti koji žele mogu da pripremaju hranu na tradicionalni način: roštilj i ražanj, u posebno opremljenom delu dvorišta, u borovoj šumi, uz svesrdnu pomoć ljubaznih domaćina.

Tokom zimskih meseci, kada Katiće i čitav kraj obuhvati duboki snežni pokrivač, ovaj turistički kompleks je omiljeno mesto za zimski odmor, uz radosti raznovrsnih "zimskih čarolija": sankanje, pravljenje Sneška Belića, šetnje i trčanje snežnim stazama, posle čega posebno prija pucketanje vatre iz kamina...

BLAGODETI

KATIĆI, okruženi šumama planine Mučanj, zelenilom, očuvanom prirodom i prirodnim znamenitostima, predstavljaju pravu ekološku oazu. Klimatski uslovi pogoduju astmatičnim bolesnicima i onima koji boluju od bronhija, povišenog krvnog pritiska, anemije i stresa. Izrazito brz oporavak pogoduje sportistima na pripremama. Usred takve izvanredne sredine, nalazi se potpuno renoviran hotel, okružen četinarima.