U Rudničko-takovskom kraju NEMA novih potvrđenih na kovid-19

Novosti Online / M. B.

petak, 03. 07. 2020. u 12:33

У Рудничко-таковском крају НЕМА нових потврђених на ковид-19

Foto: M. Bošnjak

Novih potvrđeno pozitivnih lica na kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju nema
NOVIH potvrđeno pozitivnih lica na kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju nema – izjavio je danas vd. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu dr Aleksandar Čivović.

– Nije bilo novih hospitalizacija. Ukupan broj potvrđeno pozitivnih lica u ovom drugom špicu prvog talasa i dalje je 15. Od tog broja: za dva lica su stigli negativni rezultati testa koji je rađen na isteku perioda izolacije, tako da možemo reći da su izlečeni, dva lica se nalaze u Kliničkom centru u Kragujevcu, dva potvrđeno pozitivna u milanovačkoj Opštoj bolnici, devet lica kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji, jer je ispoljena klinička slika blaga. Njihovo zdravstveno stanje se nadgleda.


Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice su četiri pacijenta, za koje nisu stigli pozitivni rezultati testa, ali su hospitalizovani zbog kliničke slike koja ukazuje na kovid-19.


- Juče je u Kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano 47 lica, uzorkovana je krv za 21 laboratorijsku analizu, 16 lica je upućeno na rentgensko snimanje pluća. Za 18 lica obavljeno je serološko testiranje, uzeto i 13 nazofaringealnih briseva, od kojih su dva bila kontrolna za osobe kojima ističe izolacija od 14 dana. Juče nam je isporučena manja količina briseva za PCR testiranje, tako da ih imamo dovoljno, očekujemo i isporuku dogovorenih većih količina. Sve vreme vrši se i komercijalno, serološko testiranje, po prijemu dogovorenih količina imaćemo dovoljno testova i za PCR metodu na lični zahtev, jer je povećano interesovanje za to – potvrdio je dr Čivović.


VD Direktora Aleksandar Čivović - Foto M.Bošnjak


Statistika epidemije u Rudničko-takovskom kraju: od njenog početka do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, ostali su izlečeni. U drugom špicu prvog talasa, kako kaže dr Čivović, 15 je novoobelih, dvoje izlečenih.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije