Požar u Šećerani zauzdan nakon 22 sata borbe

D.N.

petak, 03. 07. 2020. u 12:07

Пожар у Шећерани зауздан након 22 сата борбе

FOTO: D. Novković

Nadležne službe rade na utvrđivanju uzroka i odgovornosti za požar koji je izbio u kineskoj firmi za reciklažu plastike „Ekoluks“
Požar koji je 2. jula, oko podneva, izbio u kompleksu kineske firme za reciklažu plastike „Ekoluks“, u krugu nekadašnje Šećerane u Požarevcu, vatrogasne ekipe gasile su čak 22 sata. Prema rečima Gorana Đorđevića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije, najveći problem nije bila sama vatra, već gust dim koji je nastao usled sagorevanja plastike.

- Sa gašenjem požara počelo se 2. jula oko 13 sati i sada, nakon što je ugašen, sledi njegova likvidacija, tako što će preko njega biti nasuta zemlja – rekao je Đorđević za Novosti. Povodom ovog slučaja oglasilo se i Ministarstvo zaštite životne sredine, koje je saopštilo da je lokalni ekološki inspektor pre izbijanja požara boravio u redovnom inspekcijskom nadzoru u „Ekoluksu“ i utvrdio određene nepravilnosti koje je ova firma bila dužna da otkloni.

- Po izbijanju požara, inspektor je angažovao nadležne službe i naredio kineskoj firmi da odmah organizuje merenje zagađenosti vazduha, kako bi se preventivno delovalo u slučaju da nastali gasovi mogu da ugroze lokalno stanovništvo – saopšteno je iz Ministarstva. Pored jednog mernog mesta za merenje zagađenosti vazduha, sada je naloženo postavljanje još dva dodatna.

Na lice mesta izašli su tužilac i nadležne službe, kako bi utvrdili razloge zbog kojih je došlo do požara i odgovornost za ugrožavanje životne sredine i zdravlja ljudi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije