Novoobolelih od Kovida 19 – nema: Bolja slika u Rudničko-takovskom kraju

NovostiOnline/M. B.

četvrtak, 02. 07. 2020. u 14:47

Новооболелих од Ковида 19 – нема: Боља слика у Рудничко-таковском крају

Foto M. B.

Prema do sada pristiglim rezultatima testova, nema novih potvrđeno pozitivnih lica. Ukupan broj obolelih u ovom drugom špicu prvog talasa je 15
NAKON juče zvanično saopštenog podatka o ukupno još 15 novozaraženih u Rudničko-takovskom kraju, vd. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu dr Aleksandar Čivović danas potvrđuje:


„Prema do sada pristiglim rezultatima testova, nema novih potvrđeno pozitivnih lica. Ukupan broj obolelih u ovom drugom špicu prvog talasa je 15“.


Taj novonastali drugi „špic“ ovde se računa od dva datuma: prvo, od 18. maja od kada više nisu prijavljivani oboleli „slučajevi“ i od 29. maja, kada je poslednji pacijent iz Opšte bolnice sa područja Gornjeg Milanovca – otpušten.


- Juče su u Kovid ambulanti Doma zdravlja pregledana 54 lica, urađena 24 laboratorijska nalaza, 12 rentgenskih snimaka pluća, testirano je 29 osoba. Dva pacijenta iz ovog kraja su na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu. Od sedam smeštenih u milanovačku Opštu bolnicu, kod troje je je potvrđen kovid 19, za četvoro klinička slika i opšte stanje idu u prilog infekciji, iako im rezultati briseva još nisu stigli. U kućnoj izolaciji nalazi se 11 lica – potvrdio je dr Čivović.


Medicinski i statistički pokazatelji epidemije u Rudničko-takovskom kraju glase: od njenog početka ukupno je (najmanje!) obolelo 75 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, a ostali su, po informacijama nadležnih, izlečeni, ne računajući 15 novoobelih u „drugom špicu“ još postojećeg „prvog talasa“, kako kažu nadležni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije