Novi hram obrazovanja u Kraljevu: Šarčević položio kamen temeljac za izgradnju nove OŠ „Sveti Sava“ (FOTO)

NovostiOnline/G.Ćirović

utorak, 16. 06. 2020. u 09:45

Нови храм образовања у Краљеву: Шарчевић положио камен темељац за изградњу нове ОШ „Свети Сава“ (ФОТО)

Foto:G.Šljivić

U prisustvu gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, načelnika Raškog okruga Nebojše Simovića i predstavnika lokalne i školske uprave, kamen temeljac je položio Mladen Šarčević
KRALjEVO – Na istoj lokaciji gde je srušena stara i dotrajala, u utorak ujutro počela je izgradnja potpuno nove, savremene zgrade Osnovne škole „Sveti Sava“ u kraljevačkom naselju Ribnica.

U prisustvu gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, načelnika Raškog okruga Nebojše Simovića i predstavnika lokalne i školske uprave, kamen temeljac je položio Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


- Ovim značajnim projektom nastavljamo razvoj obrazovanja i vaspitanja i stvaramo bolje uslove i za đake i za nastavnike. Potrebne su nam nove, moderne škole, ne samo da zamene ove koje propadaju, koje su bile privremene, nego kada već gradimo da to radimo po najsavremenijim standardima za jednosmenski rad – rekao je pored ostalog ministar Mladen Šarčević.Nova dvospratna škola,u kojoj će nastavu pohađati 700 osnovaca, imaće bruto površinu 5.800 kvadratnih metara. Vrednost projekta je 391 milion dinara sa PDV, a rok za završetak radova je 400 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije