Novi asfalt i trotoari ka Goču: Za obnovu puta – 170 miliona

Novosti online / G. Ćirović

sreda, 27. 05. 2020. u 23:20

Нови асфалт и тротоари ка Гочу: За обнову пута – 170 милиона

Foto: G. Šljivić

Rekonstrukcija saobraćajne infrastrukture Ka goču poviše Kraljeva: Od naselja Beranovac uradiće se kolovoz, kanal i trotoar u jednom delu saobraćajnice. Završetak ove faze do 30. juna

KRALjEVO – U sklopu obnove saobraćajne infrastrukture na državnom putu od Kraljeva ka planini Goč poviše grada na Ibru, u toku su radovi na deonici saobraćajnice od kraljevačkog prigradskog naselja Beranovac u ukupnoj dužini od 4,5 kilometara.

Vrednost ove investicije, računajući izgradnju kolovoza, kanala i trotoara u jednom delu saobraćajnice iznosi 170 miliona dinara bez PDV, a rok za za završetak ove faze radova je 30. jun. Samo dan kasnije preduzeće „Novi Pazar – put“ nastaviće rekonstrukciju i narednih osam kilometar puta sve do skretanja za Sokolju.

- Ovaj značajni projekat finansiraju Vlada Srbije i Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a lokalna samouprava ima zadatak da obavi eksproprijaciju zemljišta za izgradnju trotoara. To su mala sredstva koja će grad obezbediti u odnosu na ono šta dobijamo – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

On je podsetio i da su prethodnih nekoliko godina uložena značajna sredstva u ovu planinsku lepoticu.

- Izgrađeni su novi paviljoni Dečjeg odmarališta u vrednosti 65 miliona, uskoro počinje postavljanje žičare na maloj stazi, ukupne vrednosti 35 miliona, od kojih je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 20, a grad 15 miliona dinara. Zahvaljujući JP „Skijališta Srbije“, dobijena je i žičara za veliku stazu i očekujemo da njensa montaža bude obavljena naredne godine – dodao je gradonačelnik Kraljeva.

Komentari (1)