NEGOTIN – Učenici trećeg razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ u Negotinu, odeljenje učiteljice Jasmine Aćimović, pokazali su na delu da su uspešno savladali lekcije o humanim vrednostima, posebno spremnost i želju da se sete onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Zahvaljujući želji svoje dece da ulepšaju praznike porodici dvoje svojih školskih drugova, roditelji su prikupili sredstva i Adamovićima, koji žive na Bukavu iznad Negotina, u takozvanom naselju Ribnjak, odneli osnovne životne namirnice i druge potrepštine.

- Nakon što je moja kćerka dobila ranac pun slatkiša na konkursu za uskršnje jaje trgovinske kuće „Aleksandrović“ rešile smo da se te nagrade odreknemo u korist Aladina i Nataše koji idu u naš razred ali žive u krajnje nehumanim uslovima na Bukovskom putu.

Naravno vrednost te nagrade smo pretvorili u osnovne životne namirnice i u saradnji sa roditeljima iz razreda dokupili sve ono što je falilo – kaže Vanja Kicurić, član Saveta roditelja OŠ “Branko Radičević” ispred ovog humanog odeljenja.

Ovoj porodici sa četvoro dece koja živi od dečijeg dodatka i povremenih nadnica oca i sa bolesnom majkom u kući bez kupatila, trećaci i njihovi roditelji darivali su frižider, ali i veću količinu osnovnih životnih namirnica, garderobu, obuću, posuđe, sredstva za higijenu, igračke.

- Nije važno ni koliko sve to košta. Nama je najvažnije da su ta deca, njihova dva brata i roditelji praznike proveli bar malo drugačije nego obično. Ta divna deca naravno nisu zaslužila da ovako žive i mi na ovome ne želimo da stanemo. Prikupljamo sredstva da i Đurđevdan mogu da provedu kako dolikuje i gledaćemo da im koliko toliko poboljšamo uslove za život – ističe Vanja Kicurić.