Mere protiv širenja zaraze: Šest rezervoara sa dezinfekcionim sredstvom

NovostiOnline/G.Ć.

26. 03. 2020. u 15:48

Мере против ширења заразе: Шест резервоара са дезинфекционим средством

Foto G.Š.

Na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije, na teritoriji Kraljeva u četvrtak ujutro postavljeno je ukupno šest rezervoara sa tečnošću za površinsku dezinfekciju
KRALjEVO – Na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije, na teritoriji Kraljeva u četvrtak ujutro postavljeno je ukupno šest rezervoara sa tečnošću za površinsku dezinfekciju – dva u samom gradu, ispred zgrade Gradske uprave i na „Pampuli“, i po jedan u Ribnici, Beranovcu, Mataruškoj Banji i Ušću u Ibarskoj klisuri.


- Važno je da građani znaju da ovo nije sredstvo za ličnu dekontaminaciju, već isključivo za dezinfekciju površina, odnosno podova, stepeništa i ulaza – naglašava Mišo Kolarević, direktor ovdašnjeg Veterinarsko-specijalističkog instituta.


Svi građani Kraljeva, po rečima gradonačelnika dr Predraga Terzića, moći će potpuno besplatno da koriste ova sredstva kako bi dezinfikovali svoje objekte, a rezervoari će se svakodnevno puniti i dopunjavati.


- Uz pomoć Dobrovoljnih vatrogasnih društava okolnih sela, napunićemo i cisterne na tim područjuma – istakao je dr Terzić. - Nastavljamo dezinfekciju stambenih zgrada, ali istovremeno tretiramo i sve ustanove, banke i pošte. Preduzete su sve mere kako bi se sprečilo širenje virusa, više od 400 ulaza objekta kolektivnog stanovanja je za dan dezinfikovano. Očekuje nas još toliko i verujem da ćemo taj posao obaviti u što kraćem roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije