Lekar sa Internog nije zaražen: Stigao rezultat testiranja na koronu doktora iz Leskovca

NovostiOnline/I.M.

26. 03. 2020. u 10:31

Лекар са Интерног није заражен: Стигао резултат тестирања на корону доктора из Лесковца

Foto I.M.

Lekar sa internog odeljenja leskovačke Opšte bolnice nije zaražen virusom korona, pa se ova ustanova od danas vraća svom redovnom funkcionisanju
Leskovac – Lekar sa internog odeljenja leskovačke Opšte bolnice nije zaražen virusom korona, pa se ova ustanova od danas vraća svom redovnom funkcionisanju. Zbog sumnje da je jedan od lekara, koji je putovao na Maltu, inficiran virusom korona epidemiolozi su, zbog kontakta sa njim, u samoizolaciju poslali čak 61 osobu. Kući su poslata 23 lekara, među kojima je bio i zamenik direktora bolnice, 33 medicinske sestre, tri spremačice i dve servirke.


- Čim se pojavila sumnja odmah smo ispraznili celo odeljenje, a sve koji su bili u kontaktu sa lekarom poslali svojim kućama. Pacijente smo preselili u druge prostorije, a kompletno odeljenje je odmah dezinfikovano. Rezultat testiranja stigao je noćas tako da bolnica nastavlja sa radom kao do sada – kazao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor ove ustanove.


Institutu „Torlak“, sa područja Jablaničkog okruga, poslati su uzorci još četiri osobe sumnjive na virus korona. Tri uzroka su uzeta u Leskovcu, a jedan u Vlasotincu, ali se rezultati još uvek čekaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije