SMIŠLjAJUĆI kako da za vreme izolacije nadoknadi svakodnevne kilometre na biciklu, po kiši, suncu, snegu i vetru, penzioner iz zrenjaninskog naselja Ruža Šulman Dragoljub Vučković dosetio se modela fizičke rekreacije i svakog dana ujutro, u podne i uveče, 15 puta popne se stepenicama od prizemlja do osmog sprata i nazad.

- Biciklom sam prelazio dnevno od 10 do 15 kilometara, sve do uvođenja zabrane kretanja, prvobitno mi je plan bio da šetam po deset puta, ali sam pojačao i sada 15 puta u toku dana skoro pa istrčim gore-dole - uz osmeh kaže Dragoljub, uz striktne mere dezinfekcije, koju obavlja usput, na svakom spratu i na rukohvatima zgrade koju popularno zovu "Lepa Brena".

Uz vožnju bicikla, vitalni šezdesetšestogodišnjak leti pliva na kupalištu Peskara, zimi često posećuje zatvoreni bazen, uz neizbežne dnevne šetnje i nabavku namirnica.

- Sada to rade sin i snajka, mi disciplinovano poštujemo mere, a moje šetnje po stepeništu gledam da odradim kada u hodnicima zgrade nema puno ljudi - dodaje Vučković, apelujući na vršnjake, starije sugrađane, da u sklopu fizičkih mogućnosti budu što više aktivni u kućama, stanovima.