Sada se ne boje ni kiše, ni da će im se tavanica srušiti na njih: Preduzetnici iz Kikinde izgradili stan za majku sa petoro dece (FOTO)

R. ŠEGRT

13. 02. 2020. u 17:52

Сада се не боје ни кише, ни да ће им се таваница срушити на њих: Предузетници из Кикинде изградили стан за мајку са петоро деце (ФОТО)

Sve novo u Karolininom domu Foto R. Šegrt

Mališani prvi put imaju kupatilo

SAMOHRANA majka petoro maloletne dece Karolina Kosarenko (34) iz Kikinde više se ne boji kiše. Ne plaši se ni da će se na decu dok spavaju srušiti krov trošnog stana u kojem su živeli 11 godina. Sada imaju novi dom u kojem je suvo, toplo i bezbedno. Više se ne kupaju u koritu, spavaju u toplim sobama, a majka ima čak i veš-mašinu.

Sreća je na njihova vrata pokucala posle pisanja "Novosti" o tome kako ih je majka, za vreme velikih kiša, u gluvo doba noći izvodila pod oblake, jer se plašila da će trošna tavanica pasti na njih. Tada je 20 preduzetnika iz Kikinde odlučilo da im izgrade novi stan. Izdvojili su novac iz svog džepa i ovoj porodici izgradili topao dom u kojem imaju kupatilo. Kupili su im i novi šporet i sada im je toplo, a što je najvažnije, krov ne prokišnjava.

- Plakala sam kada su ti dobri ljudi sredili ovaj stan. Suze su mi tekle od sreće. Sad kad otvorim ulazna vrata, zapahne me topao vazduh, a ranije je unutra bilo isto kao i napolju. Imamo toplu vodu, novi šporet koji dobro greje pa nam je svugde toplo. Deca su se najviše obradovala kupatilu. Sada se svaki dan kupaju ispod tuša. Imam čak i veš-mašinu. Sigurna sam i više se ne bojim - iskreno je ispričala Karolina.

Kako smo već pisali, Karolina je sa decom živela u trošnom socijalnom stanu, koji je svakog trenutka mogao da se sruši.

- Cilj nam je bio da deca više ne žive u hladnom i vlažnom prostoru, već da im bude suvo, toplo i bezbedno. Predložio sam kolegama da im na mestu starog stana izgradimo novi i složili su se. Saglasnost smo dobili i od Grada. Osim kupatila, napravili smo im i kuhinju, imaju dve sobe, novi šporet za grejanje, nove ormare. Podovi su novi, od pločica i laminata. Ceo stan je izolovan, a krov je nov i pokriven limom tako da nema šanse da prokišnjava - priča preduzetnik, koji želi da ostane anoniman.


PROČITAJTE JOŠ: Podrška pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori: Trobojke i murali u Prokuplju


Ni drugi preduzetnici koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji ne žele da se eksponiraju, iako su zajedno uložili oko 620.000 dinara. Karolinin udobni dom od oko četrdesetak kvadrata sada je najlepši u velikom zajedničkom dvorištu na periferiji grada, u kojem je još 17 trošnih socijalnih stanova.


Dotrajala kuća


TRAŽI POSAO

Karolina Kosarenko nema nikog od bliže porodice ko bi mogao da joj pomogne. Majka joj je umrla pre 16 godina. Živi od socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Traži posao, ali zbog dece ne može da radi u trećoj smeni. Deca idu u školu i vrtić. Muž je otišao pre tri godine, kada je bila trudna sa najmlađim detetom.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije