FOND humanosti Kompanije "Novosti" obradovao je novogodišnjim paketićima mališane Predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj" u Smederevskoj Palanci, a pomoć je uručena i porodici Bošnjaković sa četvoro dece. Poklone su dobila deca koja u celodnevnom boravku pohađaju razvojnu grupu, a reč je o najmlađima sa razvojnim poremećajima, o kojima svakodnevno brinu defektolog i medicinska sestra.

- U grupi je šestoro dece i za svako od njih izrađujemo individualni razvojni plan. Sprovodimo i inkluzivni pristup, pa borave u drugim grupama jednom nedeljno i divno su prihvaćena - kaže defektolog Jasmina Radišić.


PROČITAJTE JOŠ: FOND HUMANOSTI "NOVOSTI": Paketići za "RO-DE"


Na poklonima je zahvalila i direktorka predškolske ustanove Gordana Janojlić. Darovi "Novosti" odneti su i šestočlanoj porodici Bošnjaković koja živi u teškim uslovima. Otac, je ostao bez stalnog posla u fabrici "Goša montaža", sam izdržava porodicu radeći povremeno kao taksista.

- Preživeo sam tri infarkta, i sada taksiram onoliko koliko mogu - govori glava porodice Bošković. - To nam je jedini prihod pored dečjeg dodatka. Supruga je domaćica, brine o deci.

Osim paketića sa slatkišima, četiri sestre Bošnjaković dobile su i garderobu, a dve starije, koje su đaci - i školski pribor.