NI DAČIĆ NIJE ODOLEO: Ministar posetio festival duvan čvaraka

B. PUZOVIĆ

08. 10. 2019. u 08:22

НИ ДАЧИЋ НИЈЕ ОДОЛЕО: Министар посетио фестивал дуван чварака

Foto B. Puzović

Minuli vikend u Valjevu obeležio 14. festival duvan čvaraka

OVOGODIŠNjI, 14. festival duvan čvaraka je na obe obale reke Kolubare u Valjevu tokom minulog vikenda okupio više od 200 izlagača.

A, gost manifestacije je bio i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić koji se - u društvu ministra energetike i stranačkog kolege Aleksandra Antića i gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića (SNS) - najduže zadržao za trpezom ovdašnje Poljoprivredne škole sa Domom učenika.

- Pomalo sam ljubomoran na ovdašnje ljude, jer ja potičem sa juga Srbije i tamo se dičimo sličnim specijalitetom koji se zove sprža. Ipak, duvan čvarci su postali pravi brend, pa sam ih jeo čak i u Njujorku, jer ih Srbi iz dijaspore i tamo vrhunski pripremaju - naglasio je Dačić.

PROČITAJTE I: Selo Kušiljevo dobija vrtić


Inače, tokom jedinstvene manifestacije koja je privukla i više od 10.000 posetilaca, bilo je i tradicionalnog gurmanluka - masnih čvaraka koji su u narodu poznatiji kao "šoder". Specijaliteti su pripremani u čak 93 oranije - specijalna, velika kazana od prohroma - a Valjevci kažu da se samo kod njih može probati "jedini duvan od kojeg se ne kašlje"...Pratite nas i putem iOS i android aplikacije