SVI zakupci iz porušenih i uklonjenih prodajnih objekata na delu Satelitske pijace su prebačeni u nove lokale prošlog petka, tako da su već sutradan mogli da rade nesmetano, na svoje zadovoljstvo i zadovoljstvo mušterija.

To je naglasio Dragoslav Gavrančić, izvršni direktor novosadske "Tržnice", obilazeći u sredu najmanju od deset gradskih pijaca, u čijoj neposrednoj blizini odmiče izgradnja novog bulevara, odnosno moderne saobraćajnice koja će Ulicu Bate Brkića spojiti sa Futoškim putem.

- Proteklih meseci smo obavljali pripreme za prebacivanje naših zakupaca u nove lokale i na nove tezge, a završetak tog posla zavisio je svakako od dinamike radova i izgradnje bulevara. Pošto su se stekli neophodni uslovi, uspeli smo da u petak, 24. maja, premestimo naše zakupce na nova prodajna mesta, koja smo ranije pripremili, a pijaca je već u subotu funkcionisala u punom obimu - istakao je Gavrančić.

Pročitajte još - Novi Sad: Seoba kvantaša još čeka plan

Pijaca je, tako, praktično ostala na istoj površini kao ranije, a u poslednjoj fazi ovogodišnje obnove i sređivanja, ostalo je još da bude postavljena ograda ka novoj saobraćajnici, što bi prema planu trebalo da bude urađeno za oko mesec dana.

Uklonjeni deo Satelitske pijace

Prodavci, koji su već godinama zakupci prostora na Satelitskoj pijaci, kažu da im premeštanje nije teško palo i dodaju da su zadovoljni jer su pre svega dobili nove prostorije ili tezge.

- Nismo daleko premešteni, jer ovo je mala pijaca, a stalne i nove mušterije će nas lako naći - kaže jedan od trgovaca.

U JKP "Tržnica" navode da je Satelitska pijaca jedna od najbolje opremljenih i organzovanih u gradu. Ima oko 230 prodajnih mesta na površini od 2.000 kvadratnih metara, a snabdeva više od 20.000 građana.

Tezge na Satelitskoj pijaci

NABAVKA NOVE ČISTILICE

JKP "Tržnica" trenutno rekonstruiše nadstrešnicu na Najlon pijaci, na kojoj će, kako je planirano u ovoj godini biti izgrađen još jedan magacin.

- U našem investicionom planu je i nabavka velike čistilice, koja će nam značajno olakšati rad, naročito na većim pijacama - napominje Gavrančić.