GRIP U SRBIJI: Četvoro ugroženo u Užicu; Zabranjene posete u Petrovcu na Mlavi

N. J./D.N.

07. 02. 2019. u 09:03

Posle smrti dvoje pacijenata povećan broj obolelih sa komplikacijama. Proglašena epidemija, zabranjene su posete u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama

ГРИП У СРБИЈИ: Четворо угрожено у Ужицу; Забрањене посете у Петровцу на Млави

Opšta bolnica
Foto: D. Karadarević

UŽICE - Posle smrti dvoje pacijenata u užičkoj Opštoj bolnici, muškarca iz Sjenice starog 35 i žene iz Užica stare 70 godina, još četvoro pacijenata smeštenih na Odeljenju intenzivne nege u gradu na Đetinji - životno su ugrožena zbog komplikacija izazvanih virusom gripa.

Zbog povećanja broja obolelih proglašena je epidemija a posete u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama su zabranjene.

Pročitajte još - "NOVOSTI" SAZNAJU: Treća žrtva virusa gripa u Nišu


- Trenutni presek epidemiološke situacije u Užicu je sledeći: na infektivnom odeljenju imamo 28 pacijenata sa simptimima gripa i oni su u stabilnom stanju, a na Odeljenju intenzivne nege je četvoro pacijenata i oni su životno ugroženi – rečeno je „Novostima“ u Zdravstvenom centru Užice.

ZBOG GRIPA ZABRANjENE POSETE U PETROVAČKOJ BOLNICI

PETROVAC NA MLAVI – U Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi, zbog pojave gripa zabranjene su posete ležećim pacijentima. Ova odluka doneta je u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu i biće na snazi sve dok traje opasnost od širenja zaraznih bolesti.

Na području Braničevskog okruga bolnice postoje samo u Petrovcu na Mlavi i Požarevcu i zabrana poseta na snazi je i u jednoj i udrugoj ustanovi, jer su u ova dva grada registrovana dva pacijenta obolela od virusa gripa AH1.

Opšta bolnica u Petrovcu na Mlavi FOTO D. Novković
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)