Đekić: Izabrao sam Partizan

I. JAKOVLJEVIĆ

sreda, 26. 08. 2009. u 19:46

Ђекић: Изабрао сам Партизан
Zlatnog juniora Branislava Đekića ne privlače pozivi evropskih velikana: Želim da ostanem u Srbiji, a šampion je najbolja opcija

ŠPANCI su se zakitili našim perjem, prisvojili mladog reprezentativca Srbije neprocenjivog talenta. Barselona i Kaha Laboral su ga već preselili u svoje redove... Međutim, na njihovu žalost, a na sreću srpske košarke, Branislav Đekić (18) nastaviće karijeru u beogradskom Partizanu, šampionu kome se na treninzima priključio pre sedam dana.
- Čuo sam šta pišu španski mediji. Ne znam odakle im sada te informacije. Postojala je mogućnost da odem u Vitoriju, ali od toga nema ništa. Mislim da je još rano da idem u inostranstvo, i zato sam odlučio da ostanem - stav je mladog Branislava Đekića, zlatnog juniora koji dugoročno razmišlja o svojoj karijeri.
* Napustili ste FMP kada ste postali punoletni i priključili se treninzima crno-belih. Da li je Partizan vaša opcija?
- Moja želja je da ostanem u Srbiji, a u njoj je Partizan najbolja opcija. To je sredina u kojoj mogu mnogo da naučim i da napredujem. Privukli su me način rada i iskustvo koje postoji u timu.
* Kakvi su vam prvi utisci o radu s novim saigračima?
- Treninzi su dobri. Sviđa mi se kako se radi. Još se nisam sreo s trenerom Vujoševićem. Trudiću se da od svakog naučim nešto. Čini mi se da ću se potpuno uklopiti dok se šef stručnog štaba ne priključi timu.
* Mnogi drugovi su vam ostali u Železniku. Sada ste konkurencija na terenu. U kakvim ste odnosima?
- U odličnim - uz osmeh je izgovorio Đekić. - U FMP sam proveo pet godina, sa mnogima sam išao u školu, trenirao i igrao svakog dana u klubu, a sa nekima i u reprezentaciji. Dugo smo drugari i nema razloga da menjamo naše odnose.
* Da li je još neki domaći klub pokazao interesovanje za vas?
- Nisam se mnogo interesovao. Tim delom posla se bavi moj menadžer.

LIČNA KARTA
IME: Branislav
PREZIME: Đekić
DATUM ROĐENJA:
12. 8. 1991.
MESTO ROĐENJA: Ćuprija
VISINA: 206 cm
POZICIJA: krilo/krilni centar
REPREZENTACIJA: zlato na EP za kadete 2007. u Grčkoj, zlato na EP za juniore 2009. u Francuskoj.
TROFEJI: dva puta osvajač Evrolige s juniorima FMP

POTPIS USKORO
MIODRAG Ražnatović je čovek koji se celog leta trudi da perspektivnom igraču kakav je Branislav Đekić pronađe najbolju sredinu u kojoj se razvijanje njegovog talenta neće zapostaviti. Pre desetak dana on je prvi najavio zainteresovanost Kaha Laborala, ali sada rešava dilemu oko Đekićevog angažmana:
- Branislav je trebalo da otputuje u Španiju na testiranje. On trenutno trenira s Partizanom i u skorije vreme bi trebalo da stavi potpis na neku od ponuda koje postoje.