НИК Кирјос је опет у центру пажње. Не због сјајних партија на Мастерсу у Риму, већ због дивљања на мечу са Норвежанином Рудом. Аустралијанац, који је дисквалификован са турнира, изгледа да је дан касније схватио какав је инцидент направио.


- Веома садржајан дан за мене, најблаже речено. Емоције су ме савладале и само бих хтео да кажем да је атмосфера била луда, веома сам несрећан што се завршило дисквалификацијом. Риме, извини, видимо се опет, можда - написао је Кирјос на "Инстаграму".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови скандал Киријоса (ВИДЕО)

ЗЛАТНИ ОДБОЈКАШИ УЗ НОВАКА ЗВЕЗДЕ Перуђе, наши одбојкаши Марко Подрашчанин и Александар Атанасијевић синоћ су обрадовали Ђоковића, јер су му лично честитали на победи против Колшрајбера.
- Где сте, људи? Хвала вам што сте дошли - рекао им је Новак. Подрашчанин је на "Твитеру" објавио снимак сусрета са Новаком уз коментар:
- Велико је задовољство видети те, брате. Ти си прави шампион.


Пргави Аустралијанац је јуче у трећем сету дуела са Рудом после изгубљеног гема побеснео, бацио је рекет у близини линијског судије, шутнуо столицу у терен... Зато му неће бити уплаћена награда (33.635 евра), избрисаће му се бодови из Вечног града (45), платиће казну од 20.000 евра и сносиће трошкове смештаја током боравка у италијанској престоници, а наредних дана сазнаће се да ли ће бити и суспендован.


Кирјос је и пре инцидента провоцирао друге тенисере, а за Ђоковића је рекао да је "болесно опседнут жељом да га сви воле" и поручио му да ће када га победи то прославити на Новаков начин. Ипак, први рекет света није био расположен да коментарише испад контроверзног Аустралијанца.


- Видео сам шта се десило, али не бих да се изјашњавам. Оставио бих ту одлуку званичницима.


И док Норвежанин Руд истиче да већина тенисера сматра да би Кирјос требало да буде суспендован најмање пола године, дотле је Швајцарац Роџер Федерер против казне:


- Мислим да Ник Кирјос не би требало да буде суспендован. Шта је урадио, шутнуо је столицу, одшетао са терена? То по мени није довољно. Не знам да ли је и даље на условној после онога шта се десило у Шангају, ако јесте, онда може да се истражи. Ако не, онда мислим да га не треба суспендовати. Нула бодова, казна, све је то довољно, он зна да је погрешио.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КИРЈОС ВРЕЂАО ЂОКОВИЋА: Новак је опседнут жељом да га сви воле!


Кирјос је 2015. био суспендован на 28 дана. Прошле године је за инцидент у Шангају кажњен са 20.000 фунти. Ове године провоцирао је Надала у Акапулку, на Мајамију се сукобио са навијачима. Одавно га бије глас да је "лош момак" и да због беса у себи не може да искаже велики таленат на терену.