Након што је млади фудбалер Илија Ивић из Кишнице код Грачанице добио позив да игра за репрезентацијутзв. државеКосова и то објавио на друштвеним мрежама, према информацијама Фудбалског савеза Косова, његови родитељи су добили отказ.

Родитељи Илије Ивића изгубили су посао као врсту притиска од стране српских власти, само зато што је њихов син примио позивницу да се придружи репрезентацији Косова”, наводи се у саопштењу овог савеза које је објављено на Твитеру.

Они наводе да је мајка младог фубалера радила као службеник у општини Грачаница, а отац као просветни радник.

Међутим, градоначелник Грачанице Срђан Поповић у кратком телефонском разговоруза “Косеев.инфо” је рекаода мајка Илије Ивића није радила у овој општини. Упитан за коментар о овом догађају, кратко је одговорио да није упознат са ситуацијом.

Ивић је 19. фебруара објавио на Фејсбуку видео снимак, са насловом “Прича о дечаку Илији Ивићу из Грачанице, који је добио позив да игра за Косово и већ три године штити боје Фљамуртара”.

Вест о томе да ће се један Србин придружити косовској репрезентацији јуче и данас листом су преносили и приштински и београдски медији и поједини међународни.

Ивић је пре неколико дана за приштинске медије рекао да му позив много значи јер му је то шанса да напредује.

Позив ми много значи јер то показује да неко цени мој напредак. То ми је мотив за даље, али за сада је први тим у клубу важнији од репрезентације“, рекао је Ивић за приштински Телеграфии додао да ће се у будућности придружити, пренео је Тањуг.

Аутор: Коссев.инфо