КРЕНУЛИ су пре тачно пет месеци из Маријанпоља, у среду увече (21.00) у Атини их чека нова европска прекретница. У 90 минута одлуке, фудбалери Црвене звезде много добијају ако не изгубе против Олимпијакоса у шестом колу Лиге шампиона. Добијају прилику да презиме на међународној сцени, "пребаце" се у Лигу Европе и да у 2020. годину уђу као прави победници. То су и били после жестоких битака у Хелсинкију, Копенхагену, Берну, али су у елити испали слабашни и недоречени у клинчу са Бајерном и Тотенхемом. Атина је права прилика да ова генерација покаже оно најбоље што је красило Црвену звезду у задње три године.


- Све стаје у 90 минута, свесни смо колико је битна ова утакмица - наглашава Немања Милуновић, штопер црвено-белих. - Знамо шта добијамо и губимо, знамо да морамо да будемо максимално спремни и концентрисани, снажни и истрајни да направимо опет нешто што је добро за клуб, навијаче, нас. Реално, према свему што смо приказали ове сезоне заслужујемо да играмо Европу. Олимпијакос није ни Бајерн, ни Тотенхем, победили смо их у првој утакмици, желимо опет иако нам одговара и нерешен резултат.


Српском шампиону ће ово бити 14. европски меч ове сезоне. Екипа се дизала, падала, али се и добро прекалила за овако битан двобој.


- Важност ове утакмице је свима на првом месту, нека психолошка исцрпљеност је у овом случају у другом плану. Нико се неће штедети и сигуран сам да ће екипа "гристи" најјаче пто може. Сви ми желимо после две године да Звезда дочека пролеће у Европи, то је наш једини циљ у Атини.


Милуновић, који је био стрелац на "Маракани" у првом мечу, сигуран је да ће Олимпијакос добро пазоти на Звездино најјаче оружје


- Ако неко прими два гола из прекида у Београду као Олимпијакос, сигурно је да ће акценат бацити баш на тај сегмент игре. У Београду смо дошли до голова из прекида, они су саставни део фудбала, могу да буду одлучујући и да решавају меч. Међутим, мислим да би требало да и из игре правимо шансе, да покушамо на тај начин да дођемо до резултата.