Председник Фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић рекао је да је данашња забрана утакмице црвено-белих против Трепче натерала "Албанце на Косову да покажу своје право лице".

- Доста дуго је све српско у међународној заједници приказивано као негативно. Ова дипломатска победа данас, значи да смо натерали Албанце на Косову да покажу своје право лице, да се понашају нецивилизовано и силеџијски, да не поштују препоруку ФИФА - рекао је Мијаиловић у изјави достављеној медијима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Саљиху открио због чега није одржан меч између Трепче и Звезде

Фудбалери Црвене звезде нису раније данас пуштени на Косово где је требало да одиграју меч шеснаестине финала Купа Србије против Трепче.

- Када су примани у ФИФА главни аргумент им је био да спорт нема границе и да не треба спречавати младе људе да играју. Шта ће сада рећи ФИФА као највиша светска организација? Сада имамо јаке аргументе у разним међународним организацијама за будућа времена. Ово је дипломатска победа - рекао је Мијаиловић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИЗБЕГНУТ УЖАС НА ЈАРИЊУ: Косовски специјалци имали наредбу да хапсе фудбалере Звезде

- Морамо се на дипломатски и цивилизован начин борити и снагом аргумената побеђивати. Посебно што је њихов статус као члана ФИФА на арбитражном суду у Лозани - додао је председник Звезде.

Утакмица Трепча - Црвена звезда играће се сутра у Спортском центру ФСС у Старој Пазови од 15.00, а улаз ће бити бесплатан.