Srpski vaterpolista Dušan Mandić rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i da očekuje spektakl u finalu protiv Hrvatske.

- Nema tu šta da se sakrije više, biće to pravi vaterpolo spektakl i siguran sam da ćemo uživati. Daćemo sve od sebe da pobedimo - rekao je Mandić novinarima u Rio de Žaneiru.

Mandić je kazao da je Hrvatska značajno podigla nivo igre u odnosu na prethodna takmičenja.

- Hrvatska je podigla nivo igre. To je drugačija ekipa od one iz finala u Kazanju i Bergamu. Ali, imamo svoje adute..

Kako je rekao, vaterpolistima mnogo pomaže odlična atmosfera u celom srpskom
olimpijskom timu.

- Atmosfera je odlična, vibracije su pozitivne. Čestitam osvajačima medalja, a onima kojima finiš tek sledi, želim sreću - rekao je Mandić.

Sava Ranđelović je rekao da očekuje veliku borbu.

- Privodimo pripreme kraju. Odlično poznajemo Hrvatsku, nema šta da krijemo, ni mi ni oni, finale je Olimpijskih igara i to je to. Finale je, daćemo sve od sebe da osvojimo zlatnu medalju - rekao je Ranđelović.

Prema njegovim rečima, srpski vaterpolisti su podigli samopouzdanje i igraju sve bolje, što očekuje da se nastavi u finalu. On je kazao da je zadatak da se u odbrani igra na najvišem nivou.

- Zadatak je da sprečimo Sandra Sukna kao njihovog najboljeg igrača, centra Luku Lončara i dvojicu levorukih igrača. Ako uspemo, mislim da neće biti problema - kazao je Ranđelović.

Utakmica će početi u subotu u 22.50.