ALEKSANDAR Atanasijević je pozitivan na kovid 19. Jedan od naših najboljih odbojkaša zaražen je virusom korona, a zbog lakše kliničke slike doktori su ga poslali na kućno lečenje. Korektor "orlova" se nada da nikoga nije zarazio.


- Pozitivan sam na virus korona. Još ne znam gde sam ga dobio, preslišavam se s kim sam sve bio u kontaktu. Nadam se da nisam nikome preneo zarazu, mojim roditeljima i prijateljima. O tome sada razmišljam i normalno želim da što pre ozdravim - priča za "Novosti" Aleksandar Atanasijević.


PROČITAJTE JOŠ: Srpske odbojkašice srećne što ponovo treniraju zajedno


Popularni Bata se nedavno vratio iz Peruđe, gde je dugo bio u karantinu, a početkom maja je operisao i koleno. U Beogradu se družio sa prijateljima, a čim je osetio temperaturu otišao je na testiranje.


- I sada imam blagu temperaturu. U stvari da nisam pre mesec dana u Peruđi operisao koleno, ne bi mi opao imunitet i verovatno bih bio asimptomatičan. A u bolnici u Peruđi sam posle operacije imao i lakšu upalu pluća. Kako je tamo epidemija bila mnogo jača nego u Srbiji, pet puta su me testirali i uvek sam bio negativan. I pre nego što sam se vratio u Beograd testirao sam se kako ne bih morao u karantin - ističe Atanasijević.


PROČITAJTE JOŠ: Podraščanin smatra da će odbojkašima prijati treninzi u reprezentaciji: Važno je da smo opet zajedno


Uzdanica "orlova" ima lakšu kliničku sliku:


- Doktori su me pregledali, uradili neophodne analize, snimali pluća i, srećom, sve je u redu. Zato su me poslali na kućno lečenje, dve nedelje moram da budem u samoizolaciji. Kažu i da virus nije više tako jak, ali je očigledno da čovek nikako ne sme da se opusti. Daće Bog da sve prođe kako treba i da što pre ozdravim.