Težak udes odlučio je čuvenu NASKAR trku Dejtona 500 koja je vožena u ponedeljak uveče, u kojem samo pukom srećom nije bilo smrtnog ishoda.

Rajan Njumen je u poslednjem krugu doživeo stravčan udes, kada je u pokušaju da spreči imenjaka Blejnija da ga prestigne, izgubio kontrolu nad bolidom i pri brzini od 300 km/h udario u zaštitnu ogradu. Da stvar bude gora, drugi automobil je naleteo na njega i odbacio ga u vazduh, da bi Njuman kroz ciljnu ravninu prošao na krovu zapaljenog auta.

- Rajan je doživeo teške povrede, ali lekari tvrde da nisu opasne po život. Zahvaljujemo svim navijačima na interesovanju, ali vas molimo da poštujete privatnost vozača i njegove porodice. Hvala vam na strpljenju i saradnji – naveo je NASKAR u saopštenju posle trke.Iskusni vozač (42) je vozi 19. sezonu u NASKAR, ima 19 pobeda od čega je jednu, 2008. ostvario upravo na Dejtoni.

Težak udes rivala, za trijumf na ovogodišnjoj trci “iskoristio” je Deni Hamlin, koji je postao tek četvrti vozač u istoriji koji je na čuvenoj trci trijumfovao dva puta zaredom.