POBEDNIČKI pogodak Željka Muse nekoliko sekundi pre kraja drugog produžetka u subotnjem polufinalu Evropskog prvenstva nije bio regularan.

To tvrdi član stručnog štaba norveške reprezentacije Kent-Hari Anderson, a njegove reči danas prenose švedski mediji. Norveška je u subotu uveče pobedom protiv Slovenije 28:20 u Tele2 Areni u Stokholmu osvojila bronzanu medalju, pa je svaka mogućnost žalbe time otklonjena, ali video-snimak Musinog gola pokazuje da Andersonove reči imaju osnova.

Musa je ušao barem metar u šesterac pre nego je dobio loptu, o tome nema sumnje. Ne razumem kako su sudije mogli to da dozvole. Bili su vrlo blizu i sve su videli“, rekao je Anderson i dodao kako je ovu situaciju otkrio tokom analize utakmice.

Na snimku se vidi kako Musa zaista ulazi u vratarski prostor kako bi zaobišao norvešku zvezdu Sandera Sagosena i izborio se za poziciju. U tom trenutku sudije gledaju prema lopti koju sredinom terena vodi Igor Karačić. Pre nego što mu je Karačić asistirao za pobdnički gol, Musa je bio propisno postavljen i sudije su priznale go.

Anderson tvrdi da su sudije morale da iskoriste mogućnost pregledanja snimka i da ponište pogodak i dosude loptu za Norvešku. Međutim, Norvežani su propustili rok za žalbu i ništa više ne može da promeni činjenicu da Hrvatska igra u finalu Evropskog prvenstva.