Igra se virtuelni Rolan Garos

Goran ČVOROVIĆ

petak, 29. 05. 2020. u 20:45

Игра се виртуелни Ролан Гарос

Stadion "Filip Šartije" Foto AP

Ljubitelji tenisa mogu preko društvenih mreža da uživaju u pariskom grend slemu. Prihod će biti namenjen fondu za lečenje i istraživanje kovida 19

(OD STALNOG DOPISNIKA: PARIZ)

OVO je vreme kada je trebalo da se kotrljaju loptice na terenima Rolan Garosa. Virus korona je hteo drugačije, sve stoji, pa i tenis. Organizatori pariskog grend slema su se, zato, potrudili da u sledeće dve sedmice ljubiteljima ovog sporta pruže zadovoljstvo preko mreža, ali ne teniskih, već društvenih, s legendarnim momentima iz prošlosti, ali i sa novim sadržajima.

- Pozivam ljubitelje tenisa da podele uzbuđenja i uspomene zahvaljujući ekskluzivnom rasporedu onlajn sadržaja, u očekivanju da se turnir održi ove jeseni - poručio predsednik Francuske teniske federacije Bernar Đudičeli.

Cilj je da se na ovaj način istovremeno pomogne i borcima na prvoj liniji protiv kovida 19 u pariskim bolnicama, i tako doprinese fondu za lečenje i istraživanja. Od svakog prodatog proizvoda sa oznakom RG20, u te svrhe biće izdvojeno pet evra. Majice će biti na raspolaganju od 9. juna, a od početka jula posteri, šolje, beležnice. Mogu da se nabave u virtuelnom butiku Rolan Garosa, preko interneta. Ova operacija će trajati do kraja pravog turnira ove jeseni.

Javnosti će se omogućiti i da otkrije ili ponovo doživi neke od najlepših trenutaka pariskog grend slema, ističu u direkciji turnira u Bulonjskoj šumi. Dva antologijska meča se prikazuju svakog dana, po jedan međunarodni susret i meč sa francuskim igračem. Biće emitovani i intervjui sa Rolan Garosa i iz sveta tenisa, sa igračima i trenerima, najzanimljiviji iz prethodnih izdanja, ali i potpuno novi sadržaji, iz njihovih domova.

U ponudi je i izbor najboljih fotografija s ovog turnira, organizovani su kviz i razne druge zabave, a sve s ciljem da tenis bude u centru pažnje u vreme Rolan Garosa, iako se ne igraju pravi mečevi. Program je dostupan na različitim platformama kao što su RG.com, FFT.fr, FFT TV, Rolan Garos aplikacija i društvene mreže.

"IGRA" I CONGA

OD 1. do 7. juna poznate francuske ličnosti iz raznih domena, komičari, umetnici, sportisti, među kojima je i Žo Vilfrid Conga, igraće jedni protiv drugih u virtuelnim mečevima u video-igrici "Tenis vorld tur". Ovi mečevi će se emitovati na digitalnim kanalima francuske televizije svakog dana u 18 sati.