Svetlana Kuznjecova i dalje igra. I to dobro. Iskusna teniserka, 46. igračica sveta, savladala je u četvrtfinalu turnira u Dohi Belindu Benčić iz Švajcarske sa 6:4, 6:4 i zakazala polufinalni meč protiv .


Međutim, posle meča u Dohi Ruskinja je komentarisala i najaktuelniju vest iz tenisa: kraj karijere Marije Šarapove.


- Poslednjih dana sam pročitala dosta toga o njoj. Razmišljajući o Mariji, ne mogu a da ne kažem da je svakom sportisti teško kada se oprašta od tenisa. Ukoliko kažu „ovo je moja poslednjagodina”, gde god da se pojave svi im govore: „Ovo je tvoj poslednjimeč ovde, i ovde...” A to ume da bude baš teško. Razmišljajući o Mariji, razmišljam o tome kako ona nikada nije bila ni za koga otvorena. Bila je arogantna i držala se kao da je na višem nivou u odnosu na druge. Uvek sa podignutim nosem. Mislimda je to bio način na koji se ona branila od drugih i način na koji je sebi pravila prostor zato što su svi hteli nešto od nje. Tako se štitila –rekla je Kuznjecova o svojoj zemljakinji i nekadašnjoj saigračici u reprezentaciji.Svetlanino mišljenje o Mariji nije negativno. Naprotiv, ona je prepuna razumevanja za svoju mlađu koleginicu:


- Mislim da je Marija veliki šampion i da je sve uradila na svoj način. Sećam se jednog momenta, kada sam igrala na juniorskom turniru, a možda je to bio i neki VTA turnir u Majamiju, srela sam nju i njenog tatu kako šetaju i rekla sam im da ću ih odvesti kolima negde ako žele. Odvezla sam ih. Bila je devojčica. Počela je da igra, evo sada je otišla i u penziju, a ja sam i dalje na Turu. Zaista se osećam matoro sada. Želim joj sve najbolje u daljem životu.Ona je stvarno fina osoba. Želim da bude uspešna i u životu koji će uslediti posle tenisa. Ako je ovo ono što ona želi, ono što je čini srećnom, onda je skroz u redu.