Nekadašnji prvi reket sveta Džim Kurijer je otkrio da Rodžer Federer nije srećan sa lopticama na Australijan openu. Razlog - više odgovaraju stilu igre Novaka Đokovića.


Kako se navodi, zbog vremenskih uslova u Melburnu dolazi do promena. Tokom velikih vrućina loptice odskaču znatno više, dok je u večernjim terminima situacija drugačija i znatno su sporije.


PROČITAJTE JOŠ: Federer izgubio prvi set, pa počistio Fučoviča za četvrtfinale AO


Švajcarac je tri od četiri meča igrao uveče.


- Rodžer verovatno nije srećan sa lopticama, jer one posle nekoliko gemova postaju teže i ne odskaču dovoljno visoko. Rekao bih da tereni odgovaraju Novaku više - rekao je Kurijer.


O tome je posle meča sa Filipom Krajinovićem pričao i Švajcarac.


- Uslovi ovde posebno u večernjem terminu ili pod krovom, su drugačiji. Bolje se vidi loptica, nema vetra, senki, sunca. U nekim momentima se oseća kao na šljaci, zbog tempa i deluje da možeš bolje da konstruišeš poen i da napraviš viner. Kada je brže, onda se ešava da budeš uhvaćen na “krivoj nozi”, kasniš sa udarcima i nadaš se da će ostati u terenu. Zbog toga nas često vidite ili sa dosta neiznuđenih grešaka ili vinera - rekao je Federer.


PROČITAJTE JOŠ: Nagrade na AO sve veće, muke zadaju komplikovani i rigorozni poreski sistemi


Kurijer je dao i svoju prognozu prvog grend slema sezone.


- Rafa Nadal bi bio favorit protiv svih, ali ne ako mu rival u finalu bude Novak Đoković. Razlozi su jasni - zaključio je Kurijer.