Veličković o saradnji sa Dejanom Milojevićem: Brat i mentor

Mi. ROGAČ

petak, 12. 06. 2020. u 16:49

Величковић о сарадњи са Дејаном Милојевићем: Брат и ментор

Novica Veličković i Dejan Milojević foto: KK Mega Bemaks

Bio je lider Partizana u periodu kada sam ja prelazio iz juniorske u seniorsku košarku. Sa 18, 19 godina najviše sam uz njega napredovao – kaže kapiten crno-belih
FILM koji je Dejan Milojević snimao deset godina u Megi došao je do samog kraja. Poslednja scena pred rastanak bio je revijalni meč na kome su se okupili igrači u čijim biografijama stoji i njegovo ime. Odlazak iz kluba i, najverovatnije, preseljenje u Ameriku, prava je prilika da mišljenje o Dejanu javno iznesu ljudi sa kojima je imao najbližu saradnju.

- Pitaju me kakav je Deki kao trener, a meni je on kao stariji brat, u stvari - objasnio je Novica Veličković. - Bio je lider Partizana u periodu kada sam ja prelazio iz juniorske u seniorsku košarku. Sa 18, 19 godina najviše sam uz njega napredovao. Forsirao je na svakom treningu, gurao, "tukao" kao na utakmici. On je meni, pre svega, saigrač, mentor. Kasnije sam preuzeo njegovu ulogu, na istoj poziciji. Uvek je bio tu za mene, za savet, nije bilo dana da se nismo čuli. Posle mi je bio trener kad sam se vratio posle povrede u Megu. Tek je počeo sa trenerskim poslom i tad mi je mnogo pomogao.

Novičin sadašnji kolega iz crno-belog dresa Rade Zagorac, prve profesionalne korake napravio je uz Milojevića u dresu Mege.

- Drago mi je što sam prisustvovao jednom posebnom trenutku koji je za sve nas veoma drag - prokomentarisao je Rade posle oproštajnog susreta. - Deki je ostavio neizbrisiv trag u istoriji Mege. Razvijao se u hodu sa svim igračima koji su danas na košarkaškoj mapi. Mislim da je zaokružio jednu celinu, poglavlje u kome više nema šta da ispiše. Zatvorio ga je i spreman je za neke nove stvari. On je figura koja me uvela u ozbiljnu, profesionalnu košarku. Večno ću mu biti zahvalan zbog toga i pamtiću mnogobrojne trenutke koje smo doživeli zajedno. Mlad je trener i prave stvari ga tek očekuju.

Od 2012. do 2014. godine boje Mega Bemaksa je branio Nemanja Dangubić, koji je kasnije karijeru nastavio u Zvezdi, Bajernu, Estudijantesu.

- Dve godine sam bio kod Dekija i stvarno smo imali super saradnju. Napredovao sam i kao igrač i kao čovek. Rado se sećam tog perioda, to je bio moj početak karijere kad sam sa 18, 19 godina došao u Megu. Tad je on postao prvi trener. Imali smo uspeha... Pravičan je bio, strog, zahtevan, ali s razlogom i nikad zlonamerno. Bili smo mladi i mogli smo da izdržimo sve te treninge. Hvala mu na tome. Usmerio nas je na pravi put. Iz ove perpektive je sve to super. Želim mu da se ne promeni, da fura svoj fazon. Srećno Deki - poručio je Dangubić.

Inače, spektakl su uveličali, između ostalih, i Novak Đoković, Nikola Jokić, Predrag Danilović, Duško Vujošević, Saša Obradović, Marina i Božidar Maljković...

DESET DRAFTOVANIH IGRAČA
BEK Partizana i nekadašnji igrač Mege Ognjen Jaramaz kao dva najlepša zajednička trenutka izdvaja osvajanje Kupa 2016. i draft na kome je izabran 2017.

- Sarađivali smo sveukupno šest godina. To je period moje najduže saradnje sa bilo kojim trenerom. Proživeli smo mnogo lepih momenata, bilo je i razmirica. Ali nešto što je sasvim normalno za sport, nikad više od toga. Deset njegovih igrača je draftovano, to je ogroman uspeh, pogotovo kad imate u vidu da nijedan pre njega nije draftovan. Svaka čast na tome, zaista. Zadovoljstvo mi je što sam ja jedan od tih košarkaša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije