Klubovi prelomili: Kraj i za ABA ligu

Novosti online

27. 05. 2020. u 11:53

Клубови преломили: Крај и за АБА лигу
Regionalna košarkaška ABA liga neće se nastaviti

Kraj sezone, bez šampiona! ABA liga za tekuću sezonu 2019/2020. neće biti nastavljena, potvrđeno je na sastanku klubova. Na sastanku ABA klubova odluke se donose prostom većinom, ali su se svi izjasnili da nisu za nastavak sezone koja je prekinuta usled pandemije koronavirusa, a razlozi su jasni.

Glavni razlog je svakako izostanak takmičarskog motiva jer će u Evroligi i Evrokupu igrati iste ekipe kao i tokom protekle sezone, pa nastavak borbe u ABA ne donosi ništa osim prestiža.

U takvim uslovima nastavak takmičenja bi finansijski ugrozio klubove od kojih su mnogi već morali da raskinu ugovore sa igračima kako bi opstali.

Suspenzija sezona vrlo izvesno znači i da neće biti ispadanja iz regionalnog takmičenja, dok se spekuliše da bi ABA liga mogla da se proširi za još dva mesta koja će popuniti timovi iz ABA 2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Zvezda i to CRVENA

27.05.2020. 12:16

Pa normalno.. nego kako drugačije.. pola igrača nije tu.. svi imaju Amere u timu.. kako je tako je.. nastavljamo dalje

Djole

27.05.2020. 12:38

A da iz tog smeća od lige istupe srpski klubovi? FMP-ovi komotno mogu ostati tamo da se igraju, jer dobro im je.

Zvezda ponos drzave

27.05.2020. 13:30

I tako je Partizanu ova napacena drzava dala devet miliona evra, da osvoje jedan domaci kup... Previse je to para za jedan kup. I dokle ce im se davati novac bez pokrica u rezultatima. Zvezda u Euro Ligi prezentuje Srbiju a Partizan u domacem kupu, a i taj kup je osvojio kao i uvek: uz veliku pomoc sudija.

Vlajko

27.05.2020. 13:36

Sada KSS treba da dogovori nastavak završnice domaćeg šampionata Super ligu i tako omogući našim klubovima da se razigraju, uigraju i dostignu neku pristojnu formu. Bilo bi to dovoljno utakmica i značilo bi svima.

Студијо Грег

27.05.2020. 16:50

Okolnosti koje su dovele do prekida lige su izazvani zbog tzv. više sile. Prekid takmičenja je posledica toga jer je mnogo faktora koji ukazuju da bi bilo besmisleno nastaviti takmičenje. Poništeno je jer nije ni ligaški deo odigran do kraja a kamoli plej-of. Razumem nezadovoljnstvo lidera ligaškog dela prvenstva ali danas više ne postoji Sud udruženog rada kome bi mogli da se žale. Sve sporove rešavaju sportski, košarkaški organi. Tako je kako je.