TAČNO dva meseca od poslednjeg treninga u sali, košarkaši Partizana su se ponovo vratili u svoju bazu - “Štark arenu”. Danas je 11 igrača bilo na okupu u maloj hali, a predsednik Ostoja Mijailović je najavio da se radi na povratku i ostalih prvotimaca, kao i trenera Trinkijerija i Šćepanovića.


- Želja kluba je da se nakon svih zakonskih procedura koje se tiču preventivnih mera, prvi tim i stručni štab kompletiraju i da što pre u punom sastavu nastavimo sa pripremama za nastavak - istakao je Mijailović.


- Svi prvotimci i članovi stručnog štaba su obavili neophodne testove i svi su bili negativni na virus korona. Očekujemo da se do kraja nedelje naš stručni štab kompletira, dok verujemo da ćemo do kraja sledeće nedelje uspeti da vratimo i sve igrače iz inostranstva.


Osvrnuo se i na priče o nastavku sezone.


- Prioritet za Partizan je završetak na parketu, uz bezbednost svih učesnika na terenu i oko njega. Na prethodnom sastanku ABA lige, većina klubova se na isti način izjasnila i mi se spremamo za nastavak sezone. Istovremeno, čekamo i odluke Evrolige o nastavku Evrokupa i Evrolige. Zbog toga smo doneli odluku da što je pre moguće okupimo tim i nastavimo sa radom u punom kapacitetu.